KIRJAPIIRI

Ota käteesi Stefan Zweigin kirja Shakkitarina. Jos on shakin pelaaja, kuten minä, tätä teosta on vaikea ylistää liikaa.

Kirja menee rohkeasti shakkipelin juurille ja sieluun. Shakki on raaka peli, joka myös syö ihmistä, mutta antaa samalla paljon.

Huippushakissa liikutaan mielenterveyden rajamailla ja sen kirja hyvin kuvaa. Peli vie huumeen tavoin ja pelaaja vikisee.

Minuun shakkimiehenä kirja vaikutti ehkä enemmän kuin pelaamattomaan. (Pelaan sivulla chess.com.)

Shakkitarinan päähenkilö joutuu vankilaan, tilaan jossa ei ole mitään, kaikki virikkeet on poistettu. Tarkoitus on murtaa hänet henkisesti ja saada tunnustamaan rikos. Mutta onneksi hän saa pöllittyä shakkikirjan ja tarina alkaa…

Shakkitarina- kirjasta on tehty myös elokuva.

 

 

 

 

 

 

 

+++

2 kommenttia julkaisuun “KIRJAPIIRI

  1. Taide auttaa jaksamaan: elokuvat, kirjat, teatteri, musiikki, tanssi ja kuvataide ovat keinoja uppoutua mielikuvitusmaailmaan. Ne ovat hyvää terapiaa, juhlaa ja vaihtelua arjen ankeuteen.
    Tämän kirjan päähenkilölle kävi kuten Aksel Airolle, joka joutui n. 3 vuodeksi tutkintovankeuteen asekätkentäjutun takia. Hänet myös eristettiin tilaan- ei mitään. Airo yritettiin murtaa henkisesti ja saada tunnustamaan, siinä onnistumatta. Airon pelastus, kovan henkisen kunnon lisäksi oli parsinneula, jonka hän sai ja se unohdettiin ottaa pois. Hän purki sukan, josta sai lankaa ja alkoi tehdä ajankuluksi peittoon kirjoneuletta. (Tämä juttu Kirjasta: Herrojen kanssa marjassa. Tekijä: Ilmari Turja.)
    Lukeminen kannattaa Aina. Lukemalla matkustat. Kirjoja ei kannatta omistaa, se on kallista hommaa. Kannattaa käyttää meidän omaa mainiota kirjastolaitosta. chess. com:issa pelaan tasolla 1200 – 1438 ilpo1952

Vastaa