Kolumni: Nyt, jos koskaan!

Kolumni vuodelta 2015 on ajankohtainen tässäkin ajassa.

Kirjoittaja Mauno Saari on ex-punkaharjulainen kirjailija, isänmaallinen mies.

24.1.2015 8:00 | Päivitetty 4.3.2021 21:22

En tiennyt, että Baltiassa – siis Eestissä, Latviassa ja Liettuassa – olisi jo meneillään sota. Sitten luin Helsingin Sanomien pääkirjoituksen (19.1.): ”Puolustusliitto Nato tekee Ämarista valvontalentoja reaktiona Venäjän sotatoimiin Baltiassa.” Sotatoimiin?

Nykysuomen sanakirjan mukaan sotatoimet ovat oikeaa sotaa, taisteluita, operaatioita. Uskon laatulehden pääkirjoitustoimittajan ammattitaitoon. Kysymyksessä ei voi olla lipsahdus. Pikemminkin lehti haluaa hivuttaa meitä kohti tositilannetta. Venäjä sotii jo naapurissa. Koskahan se hyökkää Suomeen?

Venäjän sotilaslennot ovat lisääntyneet Itämerellä. Muskeleita esitellään. Kaliningradia huolletaan ja varustetaan. Mutta ovatko ne sotatoimia? Senhän me jo suomalaisten tiedotusvälineiden ansiosta tiedämme, että USA:n ”väliaikaisen” tukikohdan perustaminen Viroon on rauhan ele?

Kun lukee kotimaisia valtalehtiä, tulee käsitykseen, että Venäjä on keksinyt propagandan. Ei päivää, ettei perusteellisia juttuja siitä, miten Suomen ja Euroopan, itse asiassa koko maailman, on suojauduttava Venäjän massiiviselta infohyökkäykseltä. Lännen harjoittamasta propagandasta ei Suomen uutisvälineissä kerrota. Eikö sitä ole? Onko rehellisen ja lapsellisen vilpittömän USA:n johtama länsi avuton kieron Venäjän infotulituksen alla? Vai onko selitys yksinkertaisempi: meidän mediamme on osa lännen ylivoimaista propagandakoneistoa. Se ei halua raportoida itsestään, sillä on tärkeämpää tekemistä, kuten demonisoida Venäjä ja hinata Suomi sotaliitto Naton jäseneksi.

On katsottu kiireen koittaneen. Nyt, jos koskaan! Kun ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoi joidenkin lehtien maalanneen uhkakuvia, hän sai täyslaidallisen Ilta-Sanomilta. Mutta Tuomioja on oikeassa. Olen kerännyt vuoden verran iltapäivälehtien kansia ja kohujuttuja, joiden yhteinen sanoma on, että Venäjä on suuri saatana ja sen presidentti itse piru. Kohta Suomi vallataan, jos emme liity rauhanjärjestö Natoon. USA:n kutsu yhteisiin sotaharjoituksiin Viron Ämäriin on ansa. Harjoitus on ”vain tekninen”, siihen ei tietenkään sisälly ajatuksia vihollisista. No eipä tietenkään! Kunhan lennellään!

Aina isomman kainalossa elellyt Viro uhoaa. Se ei ole uutta. Viro oli aikanaan Hitlerin Saksan uskollinen apuri, halukas ja tehokas pyöveli niin, että maa saatettiin ensimmäisenä julistaa ”Judenfrei” -alueeksi. Odottelen Sofi Oksasen kirjaa aiheesta ”Mihin Viron juutalaiset katosivat”.

1 kommentti julkaisuun “Kolumni: Nyt, jos koskaan!

Vastaa