Tältä se tuntuu -liittovaltio

Jos et ole huomannut, huomaa nyt: elämme Euroopan Yhdysvalloissa. Tätä se on, kun federaation keskus määrää kaikesta.

Pitkään on keskusteltu siitä, pysyykö Euroopan unioni itsenäisten kansallisvaltioiden liittymänä vain syveneekö integraatio niin, että joskus tulevaisuudessa olemme liittovaltion asukkaita. Se tulevaisuus alkoi vuosi sitten.

Euroopan Yhdysvaltojen komissio kaikkine kymmenine ellei satoine elimineen päättää meidän puolestamme kaikesta, jopa meidän tunteistamme. Kauan sitten olimme ärtyneitä, kun unioni puuttui liian käyriin banaaneihin, tai siitä että sen satelliitit kyttäsivät, leikkaako talonpoika nurmen, ja jos leikkaa, minne hän ruohot kuljettaa.

Tuo aika tuntuu herttaiselta ja mukavalta nostalgialta. Nyt liittovaltion ylin käskyttäjä Ursula von der Leyen, joka vihaa sydämestään Venäjää ja Kiinaa, on määrännyt, että kaikkien Euroopan Yhdysvaltojen asukkaiden on myös vihattava. Suomalaisia tietysti helpottaa oma ryssävihan perinteemme ja se, että osavaltiomme johto näyttää esimerkkiä. Pääministerin ja presidentin vihataso tyydyttänee keskushallintoa, ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan ”tappakaa venäläisiä mahdollisimman paljon” -retoriikka on saattanut Ranskan ja Saksan johtajat kiusalliseen rakoon: – Miten ylittää tai päästä edes tasoihin suomalaisen upean suorituksen kanssa?

Suomen eduskunta saa edelleen keskustella ja jopa päättää siitä, montako kertaa vuodessa ihminen saa vaihtaa sukupuolta. Ei siis hätää, paikallisdemokratia toimii. Mutta kun liittovaltio päätti, etteivät venäläisten autovakuutukset ole enää voimassa, ja että me emme voi ajella itänaapurin puolelle, koska meidänkin automme vakuutus loppuu rajalla, voimme vain levitellä käsiämme ja luetella mielessämme kaikkia niitä etuisuuksia, joita liittovaltion syntyminen toi tullessaan.

Jos sinun mielestäsi Euroopan Yhdysvallat muistuttaa häikäilemätöntä diktatuuria, joka ei piittaa laeista, tähän on vastattava, että se onkin siirtynyt Yhdysvaltain johdolla ”sääntömääräiseen” käyttäytymiseen. Laeista ei tarvitse välittää, ja sääntöjä tehdään tarpeen mukaan. Venäläisiltä varastettu omaisuus pannaan omaan taskuun tai lahjoitetaan Ukrainalle, sanoipa voimansa menettänyt lainsäädäntö mitä tahansa.

On ylistettävä Ursula von der Leyeniä monen muun asian lisäksi siitä, että hän on pyytänyt Ukrainaa tekemään jotain maassa rehottavalle korruptiolle. Pyynnöllä on erityinen paino, koska onhan Ursulalla aiheesta omaa kokemusta.

P.S. Tähän väliin tuli uutisia Münchenistä. Niinistön puheiden yhteenveto: Suomi menee Natoon ilman Ruotsia, jos Turkki hyväksyy. Tämän me kaikki jo tiesimme. Niinistö unohti Unkarin. Saattaa olla todennäköistä, ettei Orban asetu esteeksi. Silti Unkarin mainitsematta jättäminen kuvaa hurman astetta.

Iltalehden mukaan ”Niinistö myöntää sen, että julkisuudessa hän ja Suomen muu johto eivät esittäneet yhtä tiukkoja kantoja kuin esimerkiksi virolaiset.” Miten vastaa presidenttimme? Hän panee paremmaksi: ”Ehkä meidän kielenkäyttömme ei ollut Baltian veroista, mutta käyttäytymisemme ylitti sen.”

Tuota ei sanonut joku Salon nakkikopilla jonottava juristinplanttu vaan Suomen tasavallan presidentti, valtionpäämies, jonka arvostelukykyyn meidän pitäisi luottaa. Minua pelottaa, että maan ulko- ja turvallisuuspolitiikka on Sauli Niinistön käsissä. Presidentti nimittäin täydensi lausuntoaan unohtumattomalla tavalla: ”Meidän aseemme ovat hyvässä rasvassa.”

7 kommenttia julkaisuun “Tältä se tuntuu -liittovaltio

 1. Mauno, pelkkää asiaa! Hyvä!
  Luen Ilmari Turjan kirjaa: ”Herrojen kanssa marjassa”
  Rahalla ei ole isänmaata, rahalla on Valta.
  Aikoinaan ruotsinkielinen eliitti, ”älymystÖ” (lue tyhmällistÖ) Paasikiven johdolla yritti saada Suomeen kuningasta saksasta.
  Siihen aikaan Paasikivellä oli vielä paljon opittavaa, muuten hän ei olisi nimeään mustanut, tässä ”hölmön tölväyksessä”.
  Kuninkaantekijät suunnittelivat tänne hovia. Tarkoitus oli perustaa neljä kreivillistä ja kaksitoista vapaaherrallista sukua…..
  On se kumma kun se ”oma etu”, paistaa kuin perse, joka asiassa.
  No, onneksi oli Santeri Alkio, joka pisti lujasti kampoihin näille kuninkaantekijöille.
  Sama porukka yritti saada presidenttiä Mannerheimista, jota Santeri Alkio piti siihen aikaan pelkkänä näyttelijänä.
  Santeri Alkio meni puolueineen Kaarlo Juho (K. J.) Ståhlbergin puolelle ja loppu on historiaa.
  Ruotsinkielinen rahaeliitti ei ole koskaan ajanut Suomen kansan etua, vaan aina on haettu ulkomailta tahoa jota nuolla.
  Yhteistyö Hitlerin kanssa on siitä hyvä esimerkki. Ruotsinkielinen eliitti vihaa Venäjää, koska Venäjä tuhosi Ruotsin suurvaltana. Tästä vihasta on Suomen kansa saanut kärsiä jo 200 vuotta ja sama peli jatkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.

  1. Ilpo! Santeri Alkio kuuluu siihen sakkiin, jonka maine ja menneisyys oli maalaisliiton syväpuhdistuksessa 1940- luvun lopussa. Loka Laitinen Iltalehden kolumnissaan oli eduskunnan pöytäkirjoista 1918 ja myöhemminkin kaivanut karseimmat puheenvuorojen virkkeet Alkiolta. Ne eivät olleet mitään sivistyneen miehen puheita. Alkio mm. halusi, että 20 000 punavankia tai sellaisiksi katsottavia myydään Saksaan kalikaivoksiin orjiksi (niissä vanki eli 2- 3 kuukautta menettäen keuhkonsa ja lihat käsistään). Saadaan maksuksi Mauser- kivääreitä ja ammuksia miljoonittain. Maailmansota ehti kuitenkin loppua ja Saksa antoi asioiden jäädä.
   Alkio oli siviiliteurastaja Veikko Sippolan aatetoveri ja henkilökohtainen ystävä. Sippola kulki pitkin kevään 1918 Suomea ampumassa kommunisteiksi luulemiaan mm Saaren veljesten ja Frommin Johanin kanssa. Sippola ja Alkio perusti nuorisoseuroja Pohjanmaalle lähinnä omiksi tukikohdiksi niistä piti tulla maalaisliiton pesäkkeitä. Osaksi sitä ne vieläkin ovat. Santeri Alkio oli kummallista kyllä henkiystävä Axel Freudenthalin kanssa. Tämä yli-ihminen vuorostaan halusi suomalaisen väestön hitaasti kuihduttaa, tappaa ja hävittää maailmasta.
   Wikin Alkio jakson on varmasti Alkio-opiston rehtori laatinut. Tiedot ovat niin kauniiksi kuorrutetut. RKP muuten jakaa Freudenthal- kultaista mitallia rakastamilleen politiikoille mm Lipponen, Sasi yms sellainen sotkusakki.

 2. Itseäni on häirinnyt kautta aikojen ensin presidettimme ja edellisen puolustusministeri Jussi Niinistön ”Kasakka vie kaiken” slurrit. Asiosta voidaan olle erimieltä tai keskustella räväskästikin, mutta nuo slurrit on halventavaa käytöstä varsinkin ministeriltä ja presindettiltä. Vanhanajan diplomaatit varmaan pyörivät haudoissaan, jos kuulisivat tämän tasoisat kielenkäyttöä.

  Muutenkin arvostukseni tp Niinistöä kohtaan on laskenut halveksunta-tasolle. PM on nuori ja EU:n ohjailtavissa, joten häneltä voisi myös odottaa nykyistä käytöstä. Toivottavasti näksin hänet 20-30 vuotta vanhempana, niin voisin kysyä allekirjoittaako hän silloin vielä 2022 ja 2023 antamiaan lausuntoja Venäjästä.

 3. En ole koskaan ollut erityisen isänmaallinen. Ehkä kotona pyörineet proteesit vieroittivat. Mutta olen tyytyväinen, että en aikaisemmin ole nähnyt Niinistöä rasvoineen Suomi-neidon kimpussa (kauniisti ilmaistuna). Luulen, että virolaisilla on vielä harhaisemmat käsitykset itsestään kuin suomalaisilla itsestään, Suomesta ja suomalaisuudesta. Toivottavasti Niinistö ja Marin käyttäytymiselleen ja puheillaan auttavat suomalaisia tarkistamaan uskomuksiaan. Toinen valehtelee työkseen ja toinen haluaa lisää kärsimystä kaikille venäläisille, mikä väistämättä aiheuttaa lisää kärsimystä koko Eurooppaan. Ja eduskunta seuraa vierestä. Tulkitsen maailman tilanteen niin, että vain venäläiset voivat pelastaa Suomen suomalaisille.

 4. Vastustin aikoinaan Suomen liittämistä EU:hun mutta silti en osannut kuvitella miten karsea soppa tästä on tullut. Ollaan melkein diktatuurissa vai joko ollaan? Uskomattomia nilviäisiä on noussut EU:n ja osavaltioiden johtopaikoille. Mutta osattiin sitä ennenkin. Ylempänä vilahti nimi Freudenthal joka on jäänyt historiaan lauseestaan : ”Suomalaiset ovat havumetsien pölkkypäitä”. Hra Lipponen lienee samaa mieltä kun pitää niin ylpeänä Freudenthal-pronssimerkkiä (arvo 5 senttiä) takkinsa rintamuksessa.

Vastaa