Vain leijuvan ilmapallon tähden

Maailman tuhoutumisesta puhutaan kuin vähäisestä pelimerkistä, joka on isketty pöytään vain leijuvan ilmapallon tähden.

Amerikan Yhdysvaltojen taivaalla leijui kiinalainen ilmapallo. Tarkkojen havaintojen jälkeen voitiin todeta, että ilmapallossa oli useita potkureita ja peräsin.

Presidentti Joe Biden antoi käskyn ampua kiinalainen pallo alas taivaalta. Yhdysvaltain armeijan F22- hävittäjä tuhosi ilmapallon sen. Myöhemmin presidentti kiitti lentäjiä hyvin suoritetusta työstä.

Olikin varmaan vaikea työ ampua hiljalleen leijuva suuri pallo alas teknologian ja tekniikan korkeakulttuurin aikakaudella.

Amerikkalaisen ilmaherruushävittäjän huippunopeus on yli 2400 kilometriä tunnissa. Se, millaiset potkurit ovat vauhdittaneet kiinalaista ilmapalloa, ei ole yleisessä tiedossa.

Vertauskuvallisesti selkkaus kuvastaa yksinapaisen maailman ylimielistä väkivallan käyttöä. Maan päällä saa olla vain yksi taivaan korkeuksiin yltävä maailmanpylväs, Yhdysvallat. Sen juurella kyyhöttää Eurooppa odottaen aina jotakin uutta väkivaltaista konfliktia tapahtuvaksi jossakin päin maailmaa.

Maailman väkirikkaiden maiden miljardit ihmiset ovat toisen luokan olentoja, joiden ainoa tehtävä on hyväksyä Yhdysvaltojen ja Euroopan ehdoton johtoasema.

On järkyttävää lukea spekulointia Yhdysvaltojen ja Kiinan mahdollisesta konfliktista. Sehän tarkoittaisi tuntemamme maailman katoamista autiomaan lasittuneeseen hiekkaan.

Yhdysvalloilla on käyttövalmiina ballistisia mannertenvälisiä ydinohjuksia, risteilyohjuksia ja kaikenlaisia muita joukkotuhoaseita.

Kiinan tasavallan asevoimilla on käytettävissään lähes loputtomat resurssit mihin tahansa sotatoimiin konfliktin sattuessa. Kiinan armeija on miesvahvuudeltaan maailman suurin.

Kumma kyllä, mahdollisesta koko maailman tuhoutumisesta puhutaan kuin vähäisestä pelimerkistä, joka on isketty pöytään vain leijuvan ilmapallon tähden.

Vastaa