Yhden puolueen vähemmistöhallituksella enemmistöhallituksen valtuudet? 

Propagandan voima ja paino saa ihmiset kokemaan asioita poliitikkojen haluamalla tavalla. Poliitikot, piispat, virkamiehet, sotilaat ja muut sellaiset ovat hallinneet propagandan tekniikat  vuosisatoja. Heidän valtansa on perustunut viimeisessä kädessä väkivaltaan ja ihmismielen hallintaan. Meidän ajassamme sen tarkoitus on pitää kansalaiset mediapoolin kanssa sellaisessa sosiaalisessa vuorovaikutustilanteessa, joka mahdollistaa ohuen eliitin haluamat poliittiset toimet.

On surullista ja vakavaa, että väkivallan käyttämisen äärimmäiset muodot ovat saaneet otteen myös monista muutoin rauhallisesti käyttäytyvistä ihmisistä. Myös useat aikaisemmin väkivallattomuutta ja aseettomuutta vakaumuksenaan pitäneet ihmiset ovat muuttuneet vertahyytävän aggressiivisiksi.

Ihmisen tie tappajaksi on lyhyt ja liukas. Kaikkein innokkaimmat kansalaiset ovat ostaneet rahalla oikeuden kirjoittaa sodassa käytössä olevan ammuksen kylkeen ihmisvihaa huokuvan irvokkaan viestin. Sellaisen ammuksen täydellinen historia olisi mielenkiintoista luettavaa.

Pienimmätkin vihjailut siitä, että Suomeen voitaisiin eduskuntavaalien jälkeen perustaa yhden asian hallitus, saa monen kansalaisen hiukset nousemaan pystyyn kauhusta. Nyt Sanna Marin pitää sitä realistisena vaihtoehtona. Eduskunta saattaa hyvinkin myötävaikuttaa sellaisen toimitusministeristön valtuuksien määrään ja laatuun. Mutta mitä pitää ajatella demokratiasta, jos meillä toimii yhden puolueen vähemmistöhallitus, jolle on ennakolta sovittu enemmistöhallituksen valtuudet?

Miltä kuulostaa yhden puolueen tilapäinen vähemmistöhallitus? Sitäkin voidaan perustella mukamas Suomen erityisen vaikealla tilanteella. Se tarkoittaa kuitenkin vain normaalia hallitusneuvotteluissa syntyvää tilannetta. Väittää voi mitä tahansa. Onko kevään eduskuntavaalit osaltaan pelkkää ohjattua näytelmää? Vaikuttaa siltä, että Nato prosessia ei mikään poliittinen tapahtuma saa hidastaa. 

Euroopan unionin jäsenmaista ydinaseiden kieltosopimuksen ovat ratifioineet vain Irlanti ja Itävalta. Suomen pitäisi ratifioida ydinaseiden kieltosopimus, se olisi ensiarvoisen tärkeää. Sen tekemällä poliitikoilla olisi hyvä mahdollisuus todistaa olevansa kansalaisten asialla. Valitettavasti elämme aikaa, jossa järjelliset poliittiset välttämättömyydet eivät toteudu.

2 kommenttia julkaisuun “Yhden puolueen vähemmistöhallituksella enemmistöhallituksen valtuudet? 

 1. Äänestäminen on kansalaisvelvollisuus. Niin kliseinen lause. Joskus uskoin tuohon lauseeseen, eli ennen koronaa , ja ennen Yhdysvaltojen 2017 presidenttivaaleja. Niiden jälkeen on uskoni valtaapitäviin horjunut pahasti.
  Sinänsä on aivan turhaa käytkö siellä äänestyskopissa tahi et. Vaalien tulos on jo ennakolta päätetty. Täytyy varmistaa, että toimimme lännen alus- ja puskurimaana jatkossakin.
  Suomi on menossa kohti diktatuuria, ja sitä on helppo noudattaa kun ylhäältäpäin (Nato ja EU) sanellaan ohjeet mitä milloinkin teemme.
  Joten kohti Agenda 2030.

 2. Valitettavasti näyttää siltä, että ulkopolitiikassa ja turvallisuuspolitiikassa puolueilla on sama laulu askelissaan.

  Kansalaisen kannattaa kuitenkin etsiä omasta mielestään paras mahdollinen puolue ja ehdokas, jota äänestää keväällä eduskuntavaaleissa.

  Politiikka on mahdollisuuksien taivas. Koskaan ei voida varmuudella sanoa, mikä on hyvää ja kaunista. Olemme avaruudessa yksin, silti meidän pitää päättää kaikesta tietämättöminä tulevaisuuden tapahtumista.

Vastaa