Pariisissa protesti Ukrainan aseistamista ja Natoa vastaan

Pariisissa on käynnissä protesti sotilaallisen avun antamista vastaan Ukrainalle sekä Ranskan vetäytymisen puolesta Pohjois-Atlantin liitosta. Asiasta kertoo RIA Novostin kirjeenvaihtaja. Mielenosoitusta kutsuttiin ”rauhanmarssiksi”.

Mielenosoitus järjestetään lähellä Luxemburgin palatsia, jossa senaatti sijaitsee. Mielenilmauksen taustalla on Patriots-puolue.

Arviolta useat tuhannet ihmiset lähtivät protestoimaan iskulausein: ”Lähdetään Natosta aikaisemmin!”, ”Makron, emme halua sinun sotaasi” ja muita.

Monet mielenosoittajat kantoivat kylttejä, joissa kansalaisia kehotettiin lopettamaan ”USA:n ja Naton provosoima” sota. ”Vote of Confidence – Peace in France”, lukee yhden julisteen tekstissä.

Eräs osallistuja totesi, että hänen maansa oli kauan sitten menettänyt itsenäisyytensä päätöksenteossa.

+++

1 kommentti julkaisuun “Pariisissa protesti Ukrainan aseistamista ja Natoa vastaan

  1. Hienoa!
    Ranskalaiset ovat rohkeampia kuin suomalaiset mielipiteen ilmaisussa. En ymmärrä miten me suomalaiset ollaan edelleenkin niin ”nössöjä”, vaikka maailma on avartunut internetin myötä, ja on tullut EU’ta, ja uusi kielitaitoinen sukupolvi?!
    Ehkä myös osaltaan vaikuttaa se, että poliisi ottaa mielenosoittajat kiinni, kirjaa tiedot ylös ja sakottaa. Lisäksi joka puolella kuvataan, ja videot päätyvät nettiin julkiseen jakeluun. Minä ainakin kaihdan tällaista julkisuutta, siksi en ole halukas lähtemään mielenosoituksiin. Vaikka tarvetta olisi.
    Joten myönnän itsekkin olevani nössö.

Vastaa