MEP Mariani: Kansainvälisen rikostuomioistuimen päätös propagandatoimi

Ranskalainen europarlamentaarikko Thierry Mariani kutsui Kansainvälisen rikostuomioistuimen päätöstä Vladimir Putinin ”pidätysmääräyksestä” propagandakampanjaksi, jolla ei ole mitään tekemistä oikeuden kanssa.

Hän muistutti, että YK:n turvallisuusneuvoston kolme pysyvää jäsentä – Venäjä, Kiina ja Yhdysvallat – eivät tunnusta ICC:n valtuuksia. Mariani lisäsi, että ICC:n lainkäyttövalta ei myöskään ota huomioon useita muita toimivaltuuksia, ”mukaan lukien Intia”. Lisäksi hän kutsui absurdiksi väitteitä, joiden mukaan tämä päätöslauselma voisi estää Venäjän federaation presidenttiä matkustamasta ulkomaille.

Päivää aiemmin Kansainvälisen rikostuomioistuimen esitutkintakaosto antoi pidätysmääräyksen koskien Venäjän presidenttiä Vladimir Putininia ja lasten oikeuksista vastaavaa komissaaria Maria Lvova-Belovanaa  syyttämällä heitä ”lasten laittomasta viennistä Ukrainasta”.

Venäjän federaation presidentin lehdistösihteeri Dmitri Peskov kutsui itse asian muotoilua mahdottomaksi – Moskova ei tunnusta ICC:n toimivaltaa. Ja kaikki sen päätökset ovat lain kannalta merkityksettömiä, hän korosti.

+++

1 kommentti julkaisuun “MEP Mariani: Kansainvälisen rikostuomioistuimen päätös propagandatoimi

  1. ICC ei ole puolueeton tuomioistuin, vaan tiukasti globalistien (USA:n maailmanvaltaa kannattavien) käsissä. Se ei tutki globalistien rikoksia, vaan on vapaamuurarien miehittämä poliittinen laitos. Putinin syyttäminen ihmisoikeusrikoksista on paha virhe ja globalistien propagandaa. Ukraina on syyllistynyt venäjänkielisten joukkosurmiin, mutta sitä ei syytetä. Valtamedia pyyhkii pois Ukrainan rikokset ja syyttää aiheettomasti Venäjää. Venäläiset sotilaat on käsketty olemaan hyviä ukrainalaisia siviilejä kohtaan. Ukraina harjoittaa törkeästi valheellista propagandaa, jota Israelin Mossad ja CIA tuottavat.

Vastaa