Stoltenberg: Ukrainan sota alkoi 2014

Pääsihteeri Jens Stoltenberg

Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mukaan Ukrainan sota alkoi vuonna 2014, eikä  helmikuussa 2022.  Siitä lähtien Nato on investoinut valtavia summia aseistukseen.  Pitkäaikaiset sopimukset aseteollisuuden kanssa on tarkoitettu varmistamaan jatkuva aseiden ja ammusten virtaus Ukrainaan.

Naton päämajassa 13. helmikuuta pidetyssä lehdistötilaisuudessa pääsihteeri Jens Stoltenberg esitteli Ukrainan sodan viimeisintä kehitystä ja vastasi suurten uutistoimistojen toimittajien kysymyksiin.  

Yhdessä osassa Stoltenberg kumosi, ilmeisesti vahingossa, laajalti vallinneen näkemyksen, jonka mukaan Ukrainan sota alkoi helmikuussa 2022.  Kun AP:n toimittaja kysyi, missä määrin Ukrainan sota oli muuttanut läntisen sotilasliittoa, Stoltenberg vastasi (kohdasta 28.00 alkaen):

”Nato ei ole muuttunut. Se vain osoitti Naton tärkeyden.  Kuinka tärkeää on, että Nato on vuodesta 2014 lähtien vahvistanut yhteistä puolustustaan.  Sota ei alkanut viime vuoden helmikuussa, se alkoi vuonna 2014.”

Stoltenberg kumosi suuren valheen

Lausunto on sensaatiomainen. Usein väitetään, että Ukrainan sota alkoi vasta, kun Venäjän joukot hyökkäsivät Ukrainaan vuonna 2022.  Itse asiassa hyökkäystä edelsi kuitenkin pitkä vihollisuuksien vaihe Itä-Ukrainassa ja Ukrainan asevoimien ennennäkemätön kasvu  lännen aktiivisella tuella.

Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin laukaisi Maidanin kansannousu.  Se, mikä alkoi rauhanomaisena mielenosoituksena EU:n assosiaatiosopimuksen romahtamista vastaan, kärjistyi nopeasti väkivaltaisuuksiksi. Sopimukseen sisältyi myös tiiviimpi sotilaallinen yhteistyö Ukrainan ja EU:n välillä.

Siitä lähtien Nato on jatkuvasti lisännyt läsnäoloaan Naton itälaidalla ja lähettänyt uusia yksiköitä Baltian maihin ja Puolaan mahdollista Venäjän hyökkäystä vastaan.  ”Määritimme taisteluryhmät vuonna 2016. Lisäsimme myös läsnäoloamme hyökkäystä edeltävinä kuukausina, koska hyökkäys ei tullut yllätyksenä.  Se oli hyökkäys, jonka tiesimme tulevan, joten olimme valmiita, kun se tapahtui”, Stoltenberg kertoi.

NATO:n pääsihteerin ulostulosta raportoi Deutsche Wirtschaftsnachrichten DWN.

3 kommenttia julkaisuun “Stoltenberg: Ukrainan sota alkoi 2014

  1. Tämä merkitsee myös Suomen median, Mediapoolin, ylläpitämän ”totuuden” romahtamista. Niinistö antoi 11.5.20022 ymmärtää, että Venäjä hyökkää naapurimaihinsa. Onko Suomi seuraavana vuorossa? Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? Tekeekö ”naapuruus” Ukrainasta ja Suomesta yhtä kiinnostavat Venäjälle? Marin väitti Davosissa, että Venäjä ei olisi hyökännyt Ukrainaan, jos Ukraina olisi ollut Naton jäsen. Suomen ulkopoliittinen johto (+UPI) on myynyt NATOon liittymistä suomalaisille näillä kolmella huonosti perustellulla argumentilla: Putinin järjetön ja raakalaismainen hyökkäys naapurimaansa Ukrainaan todistaa, että Venäjä hyökkää naapurimaihinsa ja vain NATO voi suojella Suomea. Toivottavasti lähiviikkoina saadaan yhä paremmin näkyville Ukrainan haluttomuus ratkaista erimielisyydet rauhanomaisin keinoin 2014-2022. Valitettavasti vähiten rauhantahtoiset tahot löytyvät Ukrainasta, Suomesta ja Ruotsista. Näissä maissa poliittinen johto taistelee tulevaisuudestaan politiikassa. Toivottavasti turhaan.

  2. Susittelen lukemaan rauhantutkija professori Ola Tunanderin kirjoituksen Vår veg til atomkrigen,( meidän tie ydinsotaan).
    Tässä anyysissä hän käy läpi sodan syttymisen syyt ja mahdolliset seuraukset sen eskaloitumisesta. Kirjoituksessa julkaistut alaviitteet vahvistavat hänen väitteitään.
    Hänen kirjoitus on julkaistu monissa norjalaisissa vaihtoehto medioissa, sillä valtamedia ei täällä Norjassakaan julkaise ”lännen totuudesta” poikkeavia kirjoituksia. Minulla on omalle tietokoneelle asennettuna googlen kääntäjä ( ilmainen) se kääntää norjan kielen hyvin suomeksi.
    https://steigan.no/2023/02/var-vei-til-atomkrigen/

Vastaa