Toivo elää Unkarissa?

Unkarin parlamentti lähettää kansanedustajaryhmän Suomeen, ennen kuin se käsittelee Suomen Nato -hakemusta. Asiasta kerrottiin torstaina 23.2. tiedotusvälineissä. Unkarin parlamentti käsittelee ennakkotietojen mukaan Suomen Nato -hakemusta tulevalla viikolla. Varsinainen äänestys tapahtuisi sitä seuraavalla viikolla.

Unkarin parlamentin enemmistön (155 edustajaa 199:stä) muodostava Fidesz -puolue on erimielinen Suomen Nato -hakemuksen käsittelystä. Suomeen saapuva edustajaryhmä haluaa lisätietoja ennen päätöksen tekemistä.

Unkarin edustajien olisi mielestäni hyvä pohtia perusteellisesti muutamia kysymyksiä.

Mitä Suomen sijainti Venäjän strategisesti erittäin tärkeiden kohteiden välittömässä läheisyydessä tarkoittaa? Onko sotahistoria hyökkäävänä maana Natsi-Saksan liittolaisena unohtunut? Miten täyttyvät nykyisin rauhansopimuksen Suomelle asettamat ehdot ja Suomea velvoittavat muut valtiosopimukset?

Entä Suomen nykyinen tilanne isäntämaasopimuksineen sekä pitkään jatkunut sotavoimien yhteen sovittaminen NATOn kanssa? Suomen valtion johto (Niinistö, Marin, Halla-aho) sylkee suustaan vihaa Venäjää vastaan ja lietsoo lausunnoillaan sotaa ja sotahysteriaa.

Haluaako Unkari NATOon tällaisen kiusankappaleen?

2 kommenttia julkaisuun “Toivo elää Unkarissa?

  1. Unkarin parlamenttin kansanedustajaryhmän kannattaisi myös pohtia sitä asiaa, miten Suomessa on NATO-hakemusta käsitelty. Herää aiheellinen kysymys, onko Suomi diktatuuri? Suomihan on toiminnut asiassa nopeasti, kansaa kuulematta, Ukrainan sotaa tekosyynä käyttäen. Kansan mielipiteestä kukaan ei tiedä yhtään mitään. Myös nopeutettu NATO käsittely eduskunnassa, herättää epäilyjä, onko peli rehtiä ja reilua? Päättäjät ajaa SOTA/NATO-käärmettä väkisin Suomi-Neidon helmoihin ja on uskomatonta, että Unkari voi kielteisellä päätöksellään pelastaa Suomen mahdolliselta sodalta, joka tietenkin koskettaa myös NATO-maa Unkaria ja koko Eurooppaa. Euroopan rauha on nyt Unkarin ja Turkin käsissä. Toivotaan että nämä maat pystyvät ajattelemaan asia järkevästi, laajasti, koska meidän omat päättäjät ei siihen pysty.

  2. Melkoisella varmuudella Unkari Victor Orbanin suulla veti suomelta tänään oven kiinni koska aikaisintaan maaliskuun lopulla asiasta kerrotaan jotakin, mita sitten lieneekään. Onneksi euroopassa ja turkissa on viisaita ihmisiä jotka pystyvät estämään suomalaisia tekemästä vuosisadan suurta virhettä

Vastaa