”Gazan kaistan piiritykselle ei tule humanitaarista taukoa”

Gazan viranomaisten mukaan yli 1 200 ihmistä on kuollut ja yli 5 000 haavoittunut pommituksissa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Israel ilmoitti torstaina, ettei Gazan kaistan piiritykselle tule humanitaarista taukoa ennen kuin kaikki sen panttivangit on vapautettu. Ilmoitus tuli sen jälkeen, kun Punainen Risti oli anonut polttoaineen kuljetuksille lupaa, jotta ylikuormitetut sairaalat eivät ”muuttuisi ruumishuoneiksi”.

Israel on vannonut tuhoavansa Gazan kaistaa hallitsevan Hamas-liikkeen kostoksi tappavimmasta hyökkäyksestä juutalaisia vastaan sitten holokaustin.

Yleisradioyhtiö Kanin mukaan Israelin kuolonuhrien määrä on noussut yli 1 300 kuolleeseen lauantain jälkeen. Suurin osa oli siviilejä, joita ammuttiin kodeissaan, kaduilla tai tanssijuhlissa. Kymmeniä israelilaisia ja ulkomaisia panttivankeja vietiin takaisin Gazaan.

Murhien koko laajuus on paljastunut viime päivinä sen jälkeen, kun Israelin joukot ottivat kaupungit takaisin hallintaansa. Israel on tähän mennessä vastannut piirittämällä täysin erillisalueen, jossa asuu 2,3 miljoonaa ihmistä, ja käynnistämällä ylivoimaisesti voimakkaimman pommituskampanjan Israelin ja Palestiinan välisen konfliktin 75-vuotisessa historiassa, tuhoamalla kokonaisia kaupunginosia.

Gazan viranomaisten mukaan yli 1 200 ihmistä on kuollut ja yli 5 000 haavoittunut pommituksissa. Ainoa sähkövoimala on sammutettu ja sairaaloista on loppumassa hätägeneraattoreiden polttoaine.

+++

2 kommenttia julkaisuun “”Gazan kaistan piiritykselle ei tule humanitaarista taukoa”

  1. Psa 83

    Foliohatut päihin – tämä on salaliittoteoria – eix joo!

    Kolmas intifada 2023 –

    `Tulkaa, hävittäkäämme heidät olemasta kansa, niin ettei Israelin nimeä enää muisteta. Sillä he neuvottelevat keskenään yksimielisesti, he tekevät liiton sinua vastaan: Edomin teltat ja ismaelilaiset, Mooab ja hagrilaiset, Gebal, Ammon ja Amalek, Filistea ynnä Tyyron asukkaat. Myös Assur on liittynyt heihin, nämä ovat käsivartena Lootin lapsilla. (Psa 83:5-9)

    Edomin teltat = Etelä Jordania
    Ismaelilaiset = Saudi-Arabia ja osa Jordaniaa.
    Moab = Keskinen Jordania.
    Hagrilaiset = Koillinen Jordania.
    Gebal = Libanon.
    Ammon = Kaakkoinen Jordania.
    Amalek = Etelä-Israelista käsin.
    Filistea = Gazan kaistale.
    Tyyron asukkaat = Libanon.
    Assyria = Pääosin Iranin, Irakin ja Syyrian kouluttamat joukot.

    Kolmas intifada on käynnistynyt (2023 -). Aikaisemmat intifadat olivat; 1. intifada 1987 – 1993 ja 2. Intifada 2000 -.

    Kolmas intifada tullaan jatkossa tuntemaan Jordanian/Israelin sotana – huom. palestiinalaiset ovat jordanialaisia. Jordanialaisia täydentävät vaikutusvaltaiset valtiot, mutta heidän avoin sotansa tulee vähän myöhemmin tämän jälkeen.

    Kolmas intifada aloittaa pitkällisen vihanpidon niin kohdealueella kuin myös länsimaissa, jotka tukevat avoimesti Ghazan perikatoa.

    Tässä täyttyvät Winston Churchillin sanat: Tulevaisuudessa yleisin yhteiskuntamuoto tulee olemaan anarkia.

    Näinhän tuossa näyttää käyvänkin kuten WC ennustaa, koska länsimaisissa valtioissa ei ole enää yhden yhtä toimivaa hallintoa. On vain sääntöihin perustuva kansainvälinen yksinapainen maailmanjärjestys – tai ainakin sen säilytysyritys, joka sanelee sen mitä pian tapahtuu.

    Newsky

Vastaa