Amerikkalaisten drooni löydetty

Yhdysvaltalainen drooni on löydetty Krimin Sevastopolin läheisyydestä 900 metrin syvyydestä. Sevastopol News -lehden ForPost-painos kertoo Venäjän puolustusministeriötä lähellä olevaan lähteeseen viitaten, että 14. maaliskuuta Mustaan mereen pudonneen amerikkalaisen MQ-9 Reaper -droonin löysivät Venäjän sotilasosaston asiantuntijat.

”Vedenalainen robotti laskeutui meren pohjaan ja löysi MQ-9 Reaperin noin 850-900 metrin syvyydestä”, lähde sanoi ja lisäsi, että hylky sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Sevastopolista.

Lähde kiinnitti huomion siihen, että South Stream -kaasuputken syvänmeren haara sijaitsee lähellä tätä paikkaa. Lisäksi kerrotaan, että venäläinen sotalaiva on nyt töissä alueella, josta hylky löydettiin. Lisätoimenpiteitä drooniromun jäänteiden poistamiseksi merenpohjasta tutkitaan.

Lähde selitti, että tähän operaatioon liittyy keinoja, joita käytetään uponneiden syvänmeren sukellusveneiden talteenottoon. Tähän soveltuvat resurssit ovat armeijan ja laivaston käytössä. Samaan aikaan lähde myönsi, että Yhdysvallat yrittää tuhota droonin ennen kuin se nostetaan pintaan.

+++

1 kommentti julkaisuun “Amerikkalaisten drooni löydetty

  1. Maria Zakharova to John Kirby: Call the Ukrainians; they will get it ! Ask the New York Times for the phone number of the private Ukrainian company that American propaganda says blew up the Nord Stream pipelines very, very deep in the Baltic Sea. They are, judging by your newspapers, deep-flying specialists.

Vastaa