Pommitusten tuhoja Sanaan kaupungissa

JO YLI 400 ISKUA JEMENIIN

USA:n ja Britannian pommisade.

Yhdysvallat ja Britannia ovat pommittaneet Jemeniä jo kuukauden ajan. Jemenin Sanaan hallituksen edustaja kertoi, että maata vastaan on hyökätty yli 400 kertaa. Ilmahyökkäyksiä Jemeniä vastaan on tehty 203.

Sanaan hallituksen edustaja, tiedotusministeri Dhaifallah al-Sham kertoi, että Jemenin merivoimat  ovat tehnyt iskuja, joiden kohteina on ollut 14 amerikkalaisalusta, kolme brittilaivaa ja 17 israelilaisalusta sen jälkeen kun Israel aloitti Gazan alueen pommitukset viime vuoden lokakuun alussa.

Jemenin Sanaan hallituksen asevoimat aloittivat yhteistyössä huhtien Ansarallah-vastarintaliikkeen kanssa marraskuussa sotilaalliset vastatoimet Israelia ja sen keskeisiä tukijoita vastaan kohdistamalla Punaisella merellä iskuja Israel-omisteisin ja Israelin satamiin matkalla olevia aluksia kohtaan. Kyse on Palestiinan ja Gazan alueen vastarintaliikkeen tukemisesta.

Jemeniläiset sanovat jatkavansa iskujaan niin kauan kuin Israelin asevoimat tuhoavat Gazaa ja pitävät sitä saarrettuna.

Jemenin ylimmän poliittisen neuvoston jäsen Mohammad Ali al-Houthi vaati helmikuun alussa, että kaikkien ulkomaisten sotalaivojen on poistuttava Punaiselta mereltä, iskujen Jemeniä vastaan pitää loppua ja Jemenin saarto on lopetettava.

Viimeksi Yhdysvallat ja Britannia iskivät keskiviikkona Hodeidahin kaupunkiin.

Suomen presidenttinä maaliskuun alussa aloittava Alexander Stubb on ilmoittanut tukevansa Yhdysvaltain ja Britannian iskuja Jemeniin, joka jo vuosikausia on kärsinyt Saudiarabian ja Arabiemiraattien jatkuvista pommituksista. Viime kuukausina maat ovat kuitenkin neuvotelleet rauhansopimuksesta.

1 kommentti julkaisuun “JO YLI 400 ISKUA JEMENIIN

Vastaa