Tanska kieltää Venäjältä Nord Streamin tutkimisen

Tanska on päättänyt mediatietojen mukaan olla antamatta Venäjälle lupaa osallistua Nord Stream 1- ja 2 -kaasuputkien räjähdysten tutkimukseen.

Ulkominsteri Lars Lekke Rasmussen sanoi, että Tanskassa, Saksassa ja Ruotsissa vallitsee oikeusvaltio, joten heidän tutkimuksensa johtopäätöksiin voi luottaa. Tanskan ulkoministeri lupasi, että työ tehdään huolellisesti ja tulokset julkistetaan heti tutkimuksen valmistumisen jälkeen.

Venäjän ulkoministeriön virallinen edustaja Marija Zaharova kutsuu Tanskan päätöstä petokseksi. Eurooppalaiset eivät kuitenkaan pysty lakaisemaan roskia maton alle, Zaharova sanoo, koska pelissä on paljon rahaa. Sijoittajien on saatava korvauksia, siksi tekijät löydetään.

Venäjä valtion duuman kansainvälisten asioiden komitean johtajan Leonid Slutskin mukaan Tanskan kieltäytyminen viittaa haluun piilottaa todisteita ja suojata Yhdysvaltoja.

+++

1 kommentti julkaisuun “Tanska kieltää Venäjältä Nord Streamin tutkimisen

  1. Hieman epäselvä lause: ”Sijoittajien on saatava korvauksia, jotta tekijät löydetään.”
    Venäjää estelevillä lienee syytä pelätä luotettavan selvityksen tuloksia, joten suosivat ”huolellista” tutkimusta, minkä aikataulu taitaa olla avoin.

Vastaa