Urho Kekkosen tahto

Pääministeri Urho Kekkonen kirjoitti kansainvälisestikin merkittävän pyjamantaskupuheen vuonna 1952 tammikuussa. Hän oli joutunut yllättäen sairaalaan terveysongelmien takia. Sairaalassa Kekkonen pyjama yllään pohti puheen viimeisiä yksityiskohtia. Siinä hän ehdotti muodostettavaksi pohjoismaisen puolueettomuusliiton, johon kuuluisivat Suomi, Norja, Tanska ja Ruotsi.

Vuosia myöhemmin presidentti Urho Kekkonen halusi pohjoismaat pysyvästi ydinaseettomiksi vuonna 1963 tekemällään aloitteella. Hän halusi pitää Suomen pysyvästi erillään suurvaltojen välisistä konflikteista vahvistamalla sen puolueettomuutta. Puolueetonta valtiota eivät voi muukalaiset vaatia sodan osapuoleksi sopimuksiin vetoamalla.

Suomessa ja Euroopassa oli 1980-luvulla suuria mielenosoituksia Eurooppaan sijoitettavaksi kaavailtuja Naton euro-ohjuksia vastaan. Aseiden vastaisissa mielenosoituksissa marssi pelkästään Helsingissä kymmeniä tuhansia ihmisiä. Minäkin olin siellä mukana omantunnon pakottamana.

Minulle sota on entiteetti, eräänlainen olio, joka ihmisten muodostamien poliittisten yhteisöjen kutsusta saapuu heidän keskuuteensa. Siksi sotaa pitää yksilötasolla vastustaa kaikin mahdollisin keinoin.

Valitettavasti ihmisjoukot on helppo masinoida sodan osapuoliksi, sillä ne aina ja kaikkialla seuraavat jotakin lippua ase kädessä. Valtioiden harjoittama propaganda onkin kaikkein vaarallisin keino saada ihmiset tappamaan toisiaan.

Taitavia, laajaa älyllistä arvovaltaa nauttivia valtiollisia johtohenkilöitä on meidän ajassamme harvassa. Euroopan unionilla ei ole perustuslakia. Se ei ole valtiollinen suurvalta. Sen olemassaolo perustuu viimeisessä kädessä suurien ja pienien eurooppalaisten valtioiden tekemiin sopimuksiin. Siitä hyvä esimerkki on Iso-Britannia, joka erosi Euroopan unionin jäsenyydestä hiljattain.

3 kommenttia julkaisuun “Urho Kekkosen tahto

  1. Kekkonen oli todellinen Patriootti, Rauhanmies.
    Historian pyörteissä Suomea ovat hallinneet monet maat: Ruotsi, Venäjä, Saksa ja nyt USA.
    Suomalainen johtaja on aina ollut erittäin hyviä nuolemaan. Aikoinaan, kun Venäläiset oli vallassa, ne ihmettelivät miten Suomalaiset johtomiehet mielellään kantelivat Venäjänvastaista ihmisistä, Omat koirat on aina purreet kaikkein pahiten. Tavalliselle ihmiselle on melko sama kuka johtaa, aina kansaa kuitenkin ryöstetään, verotetaan ja aina kansa kuitenkin joutuu sotimaan. Todellisuudessa kansalla ei ole mitään valtaa, valtaa pitää rahamiehet, jotka omistavat median, meidän oma rikkaita nuoleva päättäjäjoukkio ei kansan etua aja. Tavallisen ihmisen ainoa keino toimia Rauhanpuolesta on kieltäytyä aseista. Ihmisten pitää kertoa lapsille, että armeijaan ei ole mitään syytä mennä, sillä Jos ei ole sotilaita, ei ole sotia. Henkikulta on liian kallis uhrattavaksi, jonkin typerän sodan tai Idiootti johtajan takia. Sankariksi pitää nostaa tämä mies: https://fi.wikipedia.org/wiki/Arndt_Pekurinen

  2. SUOMI KOHTI TUHOA
    Nyt on käynyt selväksi, että Nato-maat USA ja Norja olivat Nord Stream -putkien räjäyttäjiä (tutkiva journalisti Seymour Hersh). Ja tällaisten valtioiden liittoon Suomi on menossa. Suomen pelkuripresidentti Niinistö hakee turvaa USA:sta uudella isäntämaasopimuksella, jolla Suomi antaisi alueitaan USA:n hyökkäyssodalle Venäjää vastaan. Niinistö on Suomen historian typerin presidentti, jolla on melkein 100 %:n kannatus aivopestyssä kansassamme. Niinistö ei luota isänmaansa kykyihin, vaan etsii tukea ulkopuolelta. ”Uusi maailmanjärjestys on muokkautumassa. Sen lopputulosta on vaikea ennustaa, mutta varmaa on, että se on parasta kohdata osana suurempaa yhteisöä. Olkoon se meillekin Eurooppa.” Sauli Niinistö 5.2.2013 valtiopäivien avajaisissa. Nyt USA käy sotaa Venäjää vastaan Ukrainan avulla ja sota eskaloituu vähitellen Euroopan ja Venäjän väliseksi. Tällöin myös taktiset ydinaseet tulevat mukaan kuvioihin. Mitenkähän Suomen käy. ”Saatanan tunarit” sanoisi nyt Urho Kekkonen.

Vastaa