Elon Musk Coloradossa 2022. Wiki Commons.

Elon Musk kutsui Venäjää ja Ukrainaa yhdeksi perheeksi

Elon Muskin mielestä parasta olisi Ukrainan ja Venäjän yhteistyö.

Amerikkalainen miljardööri Elon Musk on yksi suurimpia Venäjän ymmärtäjiä Amerikassa. Hän kutsui sosiaalisen median kanavallaan X (entinen Twitter) Venäjää ja Ukrainaa saman perheen jäseniksi ja vaati rauhaa Venäjän kanssa. Hänen mielestään ukrainalaisten turha uhraaminen tulee lopettaa. Elon Musk esiintyi audiokonferenssissa yhdessä amerikkalaisen presidenttiehdokas Vivek Ramaswamyn kanssa pari päivää sitten. Äänite leviää telegram-kanavilla.

”Meidän tulee lopettaa ukrainalaisten nuorten järjetön uhraaminen juoksuhaudoissa, solmia aselepo ja aloittaa suhteiden normalisointi Venäjään. Venäjä ja Ukraina ovat kirjaimellisesti serkkuja. Ukrainan asukkailla on sukulaisia ​​Venäjällä ja Venäjän asukkailla on sukulaisia ​​Ukrainassa.  He ovat olleet osa samaa maata monta vuotta”, Musk sanoo nauhalla.

Elon Musk osallistui X:n konferenssiin.

Muskin mielestä parasta olisi Ukrainan ja Venäjän yhteistyö.

”Kun he eivät ole toimineet yhdessä, esimerkiksi heidän avaruusteknologiansa kärsi suuresti. Joten riippumatta siitä, mitä halutaan nähdä, he eivät ole luonnollisia vihollisia. Heillä on ristiriitoja, mutta he ovat kirjaimellisesti yhtä perhettä”, Musk jatkaa.

Länsi pakottaa heitä tappamaan poikiansa, mikä on Muskin mielestä väärin.

Yrittäjä totesi, että Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin pitkittymiseen liittyy Yhdysvalloille myös riskejä, mikä lisää kolmannen maailmansodan puhkeamisen vaaraa.

Muskin lausunto on herättänyt Venäjällä sympatiaa, sillä Venäjän presidentti Vladimir Putin on korostanut venäläisten ja ukrainalaisten olevan yksi kansa.

7 kommenttia julkaisuun “Elon Musk kutsui Venäjää ja Ukrainaa yhdeksi perheeksi

  1. Musk toteaa sellaisia asioita, joita me naapuriseuralaiset pidämme itsestäänselvyyksinä. Yhdysvallat on onnistunut riitauttamaan serkukset, ja sanotaanhan, että suku on pahin. Toki Ukrainassa on erilaisia osia erilaisine väkineen, joten tuskin kaikki ukrainalaiset kokisivat sielunkumppanuutta venäläisten kanssa, vaikka viime vuosien (vai vuosikymmenien) propagandaa ei olisi tapahtunutkaan.

    Mutta kun ollaan siinä, missä ollaan, niin looginen johtopäätös olisi se, että venäläismieliset alueet ovat jatkossa osa Venäjää ja suhteita parannellaan sitten pikkuhiljaa. Siinä on vain sellainen ei niinkään vähäinen ongelma, että jos Ukrainassa jatkuu natsihenkinen venäläisviha ja länsimaat jatkavat yrityksiään horjuttaa Venäjää Ukrainan kautta, on Ukraina jatkossakin Venäjälle iso turvallisuusongelma.

    Mitenkäköhän Venäjä ratkaisee ongelman vai tuleeko asiaan yllättäviä apuja länsimailta, lähinnä Yhdysvalloilta. Venäjää on tosin petetty niin monta, että sen on hyvin vaikea luottaa enää länsimaiden rehellisyyteen. Mutta jos Venäjä uskaltaisi lähteä luottamaan vielä kerran, niin ratkaisu olisi laatia sellaiset turvallisuussopimukset, ettei Ukraina itse eikä mikään ulkopuolinen taho tee Ukrainasta Venäjälle turvallisuusuhkaa.

  2. Vaihtoehtomedia BreakTroughNews’in Rania Khalek haastatteli äskettäin Venäjän kommunistipuolueen edustajaa mm. Ukrainan kriisistä. Siinä haastateltava totesi, että länsipropagandan tehokas uppoaminen tuli yllätyksenä. Se alkoi jo 90-luvulla mutta tehostui ensimmäisen värivallankumouksen jälkeen.

    Myös Venäjän johdolle asia valkeni liian myöhään, muutoin politiikkaa olisi korjattu aiemmin tiukemmaksi. Tämä on siis oma mielipiteeni. Venäjä tuki merkittävässä määrin Ukrainan taloutta uskoen, että tuella olisi myönteinen vaikutus suhteisiin. Näin ei ollut, ei sinnepäinkään, vihapolitiikka vain voimistui.

    Pietarissa asuva saksalainen tarkkailija ja bloggaaja Thomas Röper on tarkkaan kirjannut kaikki ne taitekohdat jossa kulku kohti sotaa voimistui. Kun ensimmäiset sotatoimet aloitettiin 2014 niistä päätettiin kokouksessa jossa mukana istui CIA:n johtaja. Aseellinen väkivalta itäukrainalaisia kohtaan alkoi jo väliaikaishallituksen aikana ja sitä jatkoi valittu uusi presidentti Poroshenko. Eräs Röperin havainto oli, että kun viimeinen kokous pidettiin Ranskassa missä kaikki osapuolet olivat läsnä, Zelenski oli palannut Kiovaan ja todennut, ettei Kiovan hallitus tule noudattamaan Minsk 2- sopimusta. Käytännössä se tarkoitti sotavalmistelujen aloittamista.

    Länsi-ukrainalaista alkuperää oleva Venäjäviha on levinnyt laajalle ja muistuttaa Suomen Venäjävihaa sikäli, että se on täysin toispuoleista. Venäläisillä oli pelkkää hyvää sanottavaa ukrainalaisista ainakin ennen sotaa. Nyt asiat ovat muuttuneet mutta tuskin mitään vihaa tavalliseen kansaan kohdistuu. Eikä Venäjällä ole Suomi-vihaa mutta ehkä vitsit tähän suuntaan ovat aiempaa sarkastisemmat.

  3. Niin kutsutut ”salaliittoteoreetikot” olisi paras mahdollinen hallitus tähän maahan. He ovat kaikessa oikeassa ja rauhan asialla ja järki päässä. Kaikessa oikeassa olemisessa en tietenkään tarkoita näitä pölhöjä, joiden mielestä maapallo on litteä jne.

    1. Venäjän motivaatio puuttua Ukrainan sisällissotaan ei ole maan valloitus (maata heillä on riittävästi, minkä Putinkin on todennut), vaan venäläisalueiden väestön suojelu mm. tulossa olleelta Ukrainan massiiviselta hyökkäykseltä, jota Ukraina oli valmistellut Naton tuella vuosikausia sen sijaan, että olisi noudattanut Minskin sopimusta. Minskin sopimuspetokseen osallistuivat myös Saksa ja Ranska eikä Yhdysvaltoja voi päästää vastuusta tässäkään asiassa.

      Toinen merkittävä syy panna itse asiat järjestykseen Venäjällä oli huoli oman maansa turvallisuudesta. Natohan aseisti Ukrainaa minkä ehti. Puhuttiin Nato-jäsenyydestä ja jopa ydinaseista. Venäjä olisi halunnut sopia turvallisuusasiat diplomatialla, mutta joutui turvautumaan sotilasoperaatioon sen jälkeen, kun länsimaat kieltäytyivät keskustelemasta asiasta. Sota oli länsimaiden tavoitekin Venäjän tuhoamiseksi. Toivottavasti eivät yritä samaa Suomen kautta. Ainakin kansa on jo saatu viritettyä propagandalla riittävän ryssävihaiseksi.

      Oli muitakin syitä, mm. Ukrainan sortotoimet Ukrainan venäläisväestöä kohtaan ja Ukrainassa vallitseva natsismin ihailu, joka sekin kasvatti vihaa venäläisiä kohtaan. Yleisesti ottaen Yhdysvallat ja vasallinsa onnistuivat valjastamaan Ukrainan sijaiskärsijäksi tuhoamaan Venäjää, mikä taas piti tehdä Yhdysvaltojen globaalin hegemonian suojelemiseksi.

Vastaa