Mika Aaltola: Sukellusvene ja maamiinoja

Aaltola kaipaa Suomelle kansallista turvallisuusstrategiaa, maanpuolustustahto on maailman korkein.

Presidenttikilpaan lähtenyt Mika Aaltola harkitsisi Suomelle sukellusvenettä ja maamiinoja ja voisi  tukea turkistarhauksesta luopumista.

 

Mika Aaltola

Alan miehenä Aaltola korostaa turvallisuuspoliittisia näkökohtia. Hän pitää lännen tukea parhaana pelotteena Kremlille ja kotikutoisuutta kampanjavalttinaan. ”Ihmiset kaipaavat uudenlaisia johtajia”, Aaltola arvelee Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa.

”Kun aika vaihtuu, ihmiset kaipaavat uudenlaisia johtajia ja muistavat vanhoja asioita, kuten sähköverkon myymisen ja miljardien eurojen käyttämisen Venäjän kaasuputkiin ja ydinvoimalaan. Moni oli siinä mukana, minä en”, Aaltola muistuttaa.

Suomi ei uhattuna

Suomen turvallisuus ei ole uhattuna Ukrainan-sodan kestäessä, mutta paras pelote Kremlille on Aaltolan mukaan  jatkossa lännen ja Yhdysvaltain tuki.

Häntä huolettavat Lappi ja arktinen alue, sillä Venäjä on siellä vahva toimija ja Natolla on sinne pitkä matka. ”Esimerkiksi Huippuvuoria olisi tavattoman vaikea palauttaa, jos Venäjä tekisi siellä operaation”, Aaltola arvioi MT:lle.

Myös Itämeren asema on Naton myötä muuttunut, ja Ahvenanmaan porttia tulee varjella, mutta aseita Aaltola ei sinne veisi.

Suomen puolustusmenot hän nostaisi kolmeen prosenttiin ja olisi valmis ”purkamaan tabuja” eli harkitsemaan tarvittaessa Suomelle sukellusvenettä ja Ottawan miinakieltosopimuksesta irtautumista.

Hän kaipaa Suomelle kansallista turvallisuusstrategiaa, sillä maanpuolustustahto on jo maailman korkein. Hän ei itse käynyt terveyssyistä armeijaa, mutta on saanut työstään maanpuolustuksen eteen sotilasansiomitaleja.

+++

6 kommenttia julkaisuun “Mika Aaltola: Sukellusvene ja maamiinoja

  1. Suomen kannattaa purkaa koko asevoimat, myydä kalusto ja jättää ainoastaan pieni määrä turvaajia.
    Mitä tulee sukellusvene hankintaan, niin varmaan Kolumbian huumekartilleilla on joku joutilas 3-4 henkilön pintasukellusvene, se voidaan hankkia ja antaa lasten hupisukelluksiin jollain uimarannalla. Mika Aaltola voi tulla paatin ohjaajaksi.

  2. Mitä puolustettavaa tässä mädässä globalistiviherkommunistisessa monikulttuurisuus pahoinvointivaltiossa oikeen on?
    Tää 50 täyttänyt jääkäri ei ainakaan kuulu nostoväkeen. Vaikka pakotettais niin AINA löytyy keinot panna hanttiin.

  3. Maanpuolustustahto olisi sinänsä hyvä, jos se perustuisi totuuteen ja kohdistuisi kaikkiin maihin, jotka tulevat tänne ase kädessä. Nythän on käynyt aivan päinvastoin. Valhepropagandalla ihmiset on saatu vihaamaan Venäjää ja venäläisiä ja maahan on päästetty vieras valloittaja.

    Tosin tuskin Suomen armeijan suuntautuminen Neuvostoliittoa tai Venäjää vastaan ihan uusikaan asia on. Eiköhän ryssäviha siellä ole ihan vanhaa perua. Ikävää ja surullista sinänsä, mutta sotilaallinen liittoutuminen niiden kanssa, jotka jo vuosia sitten ovat määritelleet Venäjän vihollisekseen, on tietenkin sitten jo sulaa hulluutta.

    Ihan lyhyesti vaihtoehto, jossa olisimme voineet ja voisimme elää. Olisimme kertoneet kansalaisillemme totuuden maailman tapahtumista eli mm. Ukrainan kriisistä. Sen seurauksena olisimme surreet tilannetta Ukrainassa ja satsanneet voimakkaasti rauhan ja sovun aikaansaamiseksi sinne. Jos tilanne olisi silti kehittynyt kuten kehittyi, olisimme ymmärtäneet kokonaisuuden tasapuolisesti eikä Venäjä-pakotteisiin saati sotaan osallistuminen olisi tullut kuuloonkaan.

    Tietenkään emme olisi myöskään liittyneet Natoon puhumattakaan siitä, että olisimme päästäneet Yhdysvaltojen asevoimia maahamme. Nauttisimme nyt suurta arvostusta rauhan rakentajana ja olisimme sovussa kaikkien naapureidemme kanssa. USA-Nato saattaisi kohdistaa meihin pakotteita, mutta ottaisimme ne vastaan pystyssä päin, koska arvostaisimme enemmän totuutta kuin toimintaa johonkin päinvastaiseen perustuen.

  4. Maamiinoista tuli ajatus. Ei varmaan kovin realistinen, mutta periaatteessa… Mitä jos miinoitettaisiin Suomen ja Venäjän välinen raja yksissätuumin. Tulisi puolta halvemmaksi, ja paljon enemmänkin kuin puolta, jos ostetaan edullisia venäläisiä tai kiinalaisia miinoja. Ei sitten tarvitsisi suomalaisten pelätä venäläisten tuloa eikä venäläisten suomalaisten (USA-Naton) tuloa. Win-win!

    Jos miinoja suunnitellaan, niin ehdottomasti yhteistyössä venäläisten kanssa. Enhän tosin miinoista mitään tiedä, joten kuvittelen niiden makaavan jossain kielletyllä alueella vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen, kunnes vanhenevat tai jokin liikkuva ne räjäyttää. Se on kyllä ikävää, jos villieläimet saavat ne räjähtämään ja varsinkin, jos jäävät sitten kitumaan.

  5. Paitsi että ihaninta olisi poistaa kaikki sotilaalliset uhkat molemmin puolin rajaa (eli Nato ja USA Suomesta tai ainakin niiden sotakalusto) ja rakentaa tilalle todellinen ystävyyden ja yhteistyön raja, joka paljon enemmän yhdistäisi kuin erottaisi. Uskon oikeasti, että Venäjä olisi tuohon valmis, joten asia riippuisi vain meidän päättäjistä. Venäläisten voisi kyllä olla kaiken suomalaisten harjoittaman vihanpidon jälkeen aluksi vaikea luottaa hyväntahtoisuuteemme, mutta jos olisimme aikuisen oikeasti liikkeellä ilman mitään ketunhäntiä kainalossa, niin kyllähän luottamus palautuisi ja hanke onnistuisi.

    Molemmat kansakunnat hyötyisivät asiasta suuresti. Olisimme valtava positiivinen esimerkki kaikille muille kansakunnille. Meitä kadehdittaisiin ja meiltä udeltaisiin jatkuvasti, miten tuollainen on edes mahdollista, ja noin pian sen jälkeen, kun vielä äsken venäläisten tappaminen oli toivelistalla korkeimmassa valtiojohdossa.

    Haha, saahan sitä unelmoida. Mutta jos itse olisin presidentti, niin tuo olisi varmaan minun visioni, jota toteuttaisin niin pitkälle kuin voisin. Toki vaalisin hyviä suhteita kaikkiin muihinkin maihin.

  6. Nyt on kyllä pakko kysyä, että missä ihmeessä tämä Aaltolan asiantuntemus on, ja mihin se perustuu. Tyyppi on tiettävästikin joku psykologian maisteri tms. eikä taatusti omaa mitään aviiseja arvioidakseen sotilasstrategisia tai mitään muitakaan muitakaan teknisiä kysymyksiä. Se että on UPI:n joku se tai tämä, ei todista vielä yhtään mitään, etenkään nykyisessä Suomessa.

    Sukellusveneetkin pitäisi ostaa ulkomailta, arvioilta n. 1 miljardi/kappale, kun Suomen poliitikot suuressa viisaudessaan ja viheraatoksissaan ovat ajaneet Suomen telakkateollisuuden tilttiin. 4 korvettia oli kaiketi tilattu Raumalta palvelemaan Nato-offensiiiveja, eikä ainoankaan osalta ole vielä hankittu tontille edes materiaaleja. Onko edes suunnitelmat valmiina paperilla.

    Aaltola hehkuttaa:

    ”Kun aika vaihtuu, ihmiset kaipaavat uudenlaisia johtajia ja muistavat vanhoja asioita, kuten sähköverkon myymisen ja miljardien eurojen käyttämisen Venäjän kaasuputkiin ja ydinvoimalaan. Moni oli siinä mukana, minä en”.

    Uudenlaisia johtajia, -mihin? Kansakunnan kannalta johtajia on kahdenlaisia. Toiset ovat niitä, jotka ajavat kansakunnan hyvinvoinnin asiaa. Aaltola Venäjä/Ukraina analyyseissäämn on osoittanut kyllä mihin joukkioon hän kuuluu. Täysin kyseenalaista ovat hänen aviisinsa mihinkään muuhun johtamiseen, kuin oman päiväjärjestyksensä toteuttamiseen omissa kehyksissään.

    Tietysti jos ajatuksena on se, että pitää olla mukavannäköinen keulakuva, josta ”mammat” tykkäävät ja joka saa sitten ohjeensa jostain ”Think tankistä”, niin siinä mielessä Aaltola voi olla sopiva, -mutta ei Suomeen. Näitä esimerkkejä täällä on jo riittävästi nuorikkoineen ja vauveleineen etc.

Vastaa