USA:n ulkoministeriö raportoi Ukrainan ihmisoikeuksista

Yhdysvaltain ulkoministeriö on julkaissut raportin Ukrainan ihmisoikeuksista. Asiakirja on laaja ja kattaa vuoden 2020 ja sitä aikaisemmat ajanjaksot.

Yhdysvaltain ulkoministeriö on julkaissut raportin Ukrainan ihmisoikeuksista. Asiakirja on laaja ja kattaa vuoden 2020 ja sitä aikaisemmat ajanjaksot. 

 

Raportti toistaa monella tapaa YK:n ja muiden ihmisoikeusjärjestöjen teesejä. Mutta on myös uusia painotuksia. 

Ulkoministeriö käyttää jatkuvasti ilmaisua ”Venäjän aggressio”. Vastaavan osan otsikko on ”Rikkomukset sisäisten konfliktien aikana”. Toisin sanoen sota Donbasissa on Yhdysvaltojen mukaan sisäinen konflikti. 

Amerikkalaiset arvostelevat myös kirjojen kieltämistä Ukrainassa – vaikka äskettäin Zelenskyi henkilökohtaisesti kielsi, että kirjallisuus olisi kiellettyä maassa .

Kidutus vankiloissa ja poliisissa, poliittiset salamurhat

Raportin ensimmäisen kappaleen nimi on ”Henkilön koskemattomuuden kunnioittaminen”. Raportti alkaa  sanoilla: ”Ukrainan hallitus tai sen agentit ovat tehneet mahdollisia mielivaltaisia ​​tai laittomia murhia”.

  • Esimerkkinä mainitaan turvallisuusjoukkojen Vinnitsan siirtokunnassa heinäkuussa 2019 tekemä kidutus. On osoitettu, että poliisit veivät vangin ulos sellistä erilliseen huoneeseen, jossa heidän väitetään lyöneen häntä 85 kertaa. Tutkijoiden mukaan mies palautettiin sitten selliin, jossa sellitoveri antoi lisäiskuja, joiden seurauksena hän kuoli.
  • Tragedia Katerina Handziukin kanssa, joka kuoli happohyökkäyksen jälkeen vuonna 2018, on kuvattu yksityiskohtaisesti. Esiintyjät tuomittiin vankeusrangaistukseen. Mutta ”rikoksen järjestäjät pysyivät todennäköisesti vapaana, lainvalvontaviranomaiset eivät tutkineet rikosta täysin.”
  • Seuraava kuolema on Pavel Sheremet. Amerikkalaiset keskittyvät siihen, että toimittajan murha tehtiin vuonna 2016. Toistaiseksi tapausta ei ole ratkaistu, eikä tekijöitä ole tuomittu. Samalla tarkennetaan, että epäillyt otettiin kiinni ja pidätettiin – ilman minkäänlaista arviointia, ovatko he syyllisiä vai eivät. 

Euromaidan

Suuri osa on omistettu Kiovassa vuosina 2013–2014 Euromaidanin mielenosoituksissa tehtyjen murhien tutkinnalle. ”Ihmisoikeusryhmät ovat kritisoineet tuomioiden vähäistä määrää merkittävistä todisteista huolimatta”, amerikkalaiset kirjoittivat.

YK:n ihmisoikeusvalvontavaltuutetun toimisto Ukrainassa totesi, että murhien tutkinnassa edistyttiin vain vähän ja tuomioistuimiin saapuneiden tapausten käsittelyä lykättiin edelleen.

Ulkoministeriö kritisoi, että ”valtion agentit sieppasivat ja karkottivat ulkomaalaisia ​​hallitustensa puolesta ilman asianmukaista lainmukaista menettelyä”. Esimerkiksi väitetään, että kolme Uzbekistanin kansalaista luovutettiin kotimaahansa noudattamatta lakia. Sen väitettiin toteuttaneen SBU:n yhdessä Uzbekistanin valtion turvallisuuspalvelun kanssa.

”Kidutus, epäinhimillinen tai halventava kohtelu”

Ulkoministeriön raportti kirjoittaa: ”Vaikka perustuslaki ja laki kieltävät kidutuksen ja muut julmat ja epätavalliset rangaistukset, lainvalvontaviranomaisten on raportoitu turvautuneen tällaisiin väärinkäytöksiin.”

  • Esimerkki – 3. tammikuuta ihmisoikeusryhmä haastatteli 30 vankia Alekseevskajan vankeuslaitoksesta nro 25 Harkovan alueella saatuaan tietoa vankien huonosta kohtelusta, mukaan lukien kidutuksesta ja raiskauksista.
  • Tammikuun 11. päivänä oikeusasiamiehen toimisto haastatteli 12 pidätettyä sairaanhoitoyksikössä. Miehet väittivät, että heidät laitettiin käsiraudoihin kolmen tai neljän aikoihin aamulla ja raahattiin kadulla alusvaatteissaan laitoksen pääkonttoriin, jossa he viipyivät seitsemään illalla. Vangit olivat käsiraudoissa lähes 15 tuntia eivätkä saaneet ruokaa.
  • ”Vangit kertoivat myös, että heitä raahattiin lattian poikki lattiasta kerrokseen. Heidän ruumiinsa kerrottiin olevan hankausten ja mustelmien peitossa, erityisesti heidän päässään, pahoinpitelyn seurauksena. Yksi vanki kertoi saaneensa palovammoja pakaraan ja peräaukkoon”, sanotaan raportissa.

Vuoden aikana raportoitiin, että turvallisuusjoukot käyttivät kidutusta ja ihmisten pahoinpitelyä saadakseen tunnustuksia.

  • Esimerkiksi 27. maaliskuuta valtion tutkintavirasto syytti kahta Uzhgorodin poliisia väkivaltaisesta vallan väärinkäytöstä. Tutkijoiden mukaan syyskuussa 2019 varkaudesta epäiltynä Igor Kharmaty ja Ivan Bukov otettiin kiinni ja vietiin Uzhgorodin poliisilaitokselle.

Siellä häntä pahoinpideltiin Bukovin mukaan mailalla, hänen hampaat lyötiin kappaleiksi, hänet laitettiin käsiraudoihin ja sidottiin ketjulla jäähdyttimeen.

Bukov kertoi, että hän pääsi eroon käsiraudoista seuraavana aamuna ja hyppäsi alas poliisiaseman neljännestä kerroksesta välttääkseen lisäväkivaltaa. Hän selvisi putoamisesta, mutta repi pernansa, loukkasi lantioaan ja mursi molemmat kätensä.

Myös Kharmaty kertoi, että häntä kidutettiin. Ihmisoikeusjärjestöt ovat kritisoineet valtion tutkintavirastoa siitä, ettei se ole nostanut virkamiehiä syytteeseen kidutuksesta.

Ulkoministeriö päättelee: ”Lainvalvontaviranomaisten tekemien väärinkäytösten rankaisematta jättäminen on ollut vakava ongelma. YK:n ihmisoikeusvaltuutetun Ukrainan toimisto raportoi, että useimmat syytökset turvallisuusjoukkoja kohtaan helmikuusta heinäkuuhun kohdistuneesta kidutuksesta jätettiin huomiotta. Valtion viraston tutkimukset ja valtakunnansyyttäjänviraston alainen erikoisosasto ovat vastuussa tällaisten väitteiden tutkimisesta.”

Pidätysolosuhteet

Hirvittäviä pidätysolosuhteita siirtokunnissa ja tutkintavankeuskeskuksissa kuvataan yksityiskohtaisesti. Ukrainan vapaudenriistopaikat ovat täynnä. Yhden Harkovan tutkintavankilan rakennuksen sellien mitat ovat alle neliömetrin, ”mikä sallii vankien vain seistä”.

Amerikkalaiset raportoivat, että solut ovat täynnä kirppuja, torakoita ja jyrsijöitä. Vangit saavat usein vain keittämätöntä vesijohtovettä, joka sisältää matoja. Ruokaa kuvataan ”syötäväksi kelpaamattomaksi”.

Seinät ovat peittyneet homeella. Jotkut sellit eivät saa valoa, ilmanvaihtoa ja lämmitystä ei ole. Vangeilla ei toisinaan ole saippuaa ja wc-paperia, naisilla ei ole pääsyä henkilökohtaisiin hygieniatarvikkeisiin.

Kaiken tämän taustalla kirjattiin kidutustapauksia ja lukuisia pahoinpitelytapauksia. Osa niistä päättyi epäiltyjen kuolemaan.

Laittomat pidätykset

Raportissa todetaan, että Ukrainan poliisi ja turvallisuuspalvelu SBU harjoittavat massiivisesti pidätyksiä ilman oikeuden määräystä, ja pidätysaika kestää määräystenmukaista aikaa pidempään.

Haastatelluista 75 vangista 70 % sanoi olevansa vangittuna useita päiviä tai jopa viikkoja ilman syytteitä.

SBU:n tapauksessa nämä olivat laittomia tilapäisen vapaudenriiston paikkoja, joista myöhemmin ihmiset tuotiin asianmukaisen ”käsittelyn” jälkeen virallisiin tiloihin.

Monissa tapauksissa ihmiset tuodaan ensimmäiseen kuulusteluun ilman asianajajaa, jota ei saa kutsua etukäteen tai ilman valtiollista kuulustelua. Tällaisten kuulustelujen jälkeen monet pidätetyistä tunnustivat.

”Ukrainan turvallisuuspalvelut ovat pidättäneet ja hyväksikäyttäneet henkilöitä sekä virallisissa että epävirallisissa pidätyspaikoissa saadakseen tietoa ja painostaakseen epäiltyjä tunnustamaan tai tekemään yhteistyötä”, ulkoministeriön raportissa sanotaan.

Samalla täsmennetään, että SBU on vuodesta 2016 lähtien lopettanut ihmisten sieppaamisen pitkiksi ajoiksi. ”Rankaisematta jättäminen menneistä katoamisista jatkui, ja turvallisuuspalvelu jatkoi ihmisten mielivaltaista pidättämistä kontaktilinjan lähellä lyhyitä aikoja”, asiakirjassa sanotaan.

Toinen mielivaltainen pidätysmenetelmä koski varusmiehiä.

”Toukokuun lopussa Harkovan sotilasrekisteri- ja värväystoimiston edustajat pysäyttivät ja väkisin pidättelivät nuoria joukkoliikenteen pysäkkien läheisyydessä ja veivät heidät sotilasrekisteri- ja värväystoimistoihin. Pidätetyiltä otettiin matkapuhelimet, pidettiin lukittuna. Heidät ruokittiin kerran päivässä ja lähetettiin lääkärintarkastuksiin, minkä jälkeen heidät otettiin armeijaan”, raportissa kerrotaan.

Oikeudelliset menettelyt ja poliittiset vangit

Ulkoministeriö on huolissaan siitä, että Ukrainassa on suuri määrä tuomioita. Se ”asettaa syyttömyysolettaman kyseenalaiseksi”.

Todetaan myös, että tuomarit koronavirusepidemiaa hyväkseen käyttäen alkoivat loukata tuomioistuimen avoimuuden periaatetta sulkemalla sitä yhä enemmän yleisöltä ja lehdistöltä. Samasta syystä lakimiehiltä on yhä useammin evätty yhteydenpito asiakkaisiin, ja tapaamisten lykkäyksen vuoksi ihmiset viipyvät pidempään tutkintavankeudessa.

Raportin poliittisten vankien joukossa mainittiin toimittaja Vasili Muravitskin nimi, jota syytetään maanpetoksesta venäläisten tiedotusvälineiden artikkeleista.

Sananvapauden loukkaukset

Viraston mukaan Ukrainan viranomaiset yrittivät laittomasti päästä käsiksi toimittajien lähteitä koskeviin tietoihin. Lainvalvontaviranomaiset valvoivat Internetiä, joskus ilman laillisia valtuuksia.

Ukrainan viranomaiset myös ”ryhtyivät toimenpiteisiin estääkseen pääsyn verkkosivustoille ”kansallisen turvallisuuden syiden perusteella”, raportissa sanotaan.

Mielenkiintoista on, että sananvapauden loukkauksia käsittelevässä luvussa ulkoministeriö mainitsee oikeudenkäynnit henkilöitä vastaan, jotka esittivät Neuvostoliiton symboleja ja Stalinin muotokuvia. Raportti tarkensi, että tämä on kielletty Ukrainan laeissa.

Yhdysvaltojen ulkoministeriö ei kritisoi Ukrainan hallitusta, vaan lehdistöä. Useimpien suurten tiedotusvälineiden sanotaan olevan oligarkkien omistuksessa, jotka edistävät ”puolueellista moniarvoisuutta” ja arvostelevat poliittisia ja liike-elämän kilpailijoita.

”Toimituksellinen riippumattomuus on ollut erityisen rajoitettua tiedotusvälineissä, joita hallitsevat henkilöt ja oligarkit, jotka tukevat Venäjän hallitusta ja tiedustelupalveluita tai ovat niihin yhteydessä”, asiakirjassa viittauksella Medvedchukin hallitsemiin televisiokanaviin.

Lainausta seuraa Ukrainan puolustusministeriön tieto siitä, että Venäjä suorittaa erityisiä tiedotusoperaatioita maan johtoa vastaan.

Kritisoituaan mediaoligarkkeja ulkoministeriö myöntää, että ”toimittajiin kohdistuva väkivalta pysyi ongelmana”. Amerikkalaiset syyttävät Ukrainan viranomaisia ​​”rankaisemattomuuden kulttuurin luomisesta”.

”Hallituksen elimet osallistuivat toisinaan toimittajia vastaan ​​tehtyihin hyökkäyksiin ja hyväksyivät heidät”, raportissa sanotaan. Toimittajia ​​vainoavat ensinnäkin ”julkiset aktivistit”, jotka ulkoministeriön mukaan ”luovat suvaitsemattomuuden ilmapiirin”.

Hyökkäystapauksissa mainitaan Schemesin ja Radio Libertyn toimittajiin kohdistuneet hyökkäykset. Raportin tekstissä olevat hyökkäykset liittyvät toimittajien itsensä mukaan viranomaisten toimintaan. 

Muiden toimittajien oikeuksien loukkausten joukossa ovat kuulustelukutsut  Juri Butusoville ja Yanina Sokolovalle, jotka julkaisivat tietoja väitetysti keskeytetystä operaatiosta ”wagneristeja” vastaan.

Ulkoministeriö kiinnitti myös huomiota sensuuriin ja sisällön rajoittamiseen Ukrainassa. ”Ihmisoikeusjärjestöt ovat usein kritisoineet hallitusta liian laajasta lähestymistavasta kirjojen, TV-ohjelmien, verkkosivustojen ja muun sisällön kieltämiseen”, asiakirjassa sanotaan. Raportissa mainitaan, että kansallisneuvosto on peruuttanut Direct FM -radion toimiluvan.

”Sekä riippumattomat että valtion ylläpitämät tiedotusvälineet ovat ajoittain turvautuneet itsesensuuriin raportoidessaan aineistoa, joka saattaa altistaa tiedotusvälineiden omistajat tai poliittiset liittolaiset kritiikin kohteeksi tai jonka yleisö saattaa pitää riittämättömän isänmaallisena tai joka tarjoaa tietoa, jota voitaisiin käyttää Venäjän propagandana”.

Raportissa todetaan, että Ukrainan viranomaiset kieltävät sisällön, jossa on Venäjä-mielisiä näkökulmia, mutta mainitaan välittömästi ”Venäjältä peräisin oleva disinformaatio”. Samanaikaisesti todetaan edelleen, että Ukrainan hallitus ”jatkoi käytäntöä kieltää tiettyjä venäläisten näyttelijöiden, ohjaajien ja laulajien teoksia sekä määrätä sanktioita venäläismielisille toimittajille”.

Kaikki nämä kiellot katsotaan rikkomuksiksi. Raportin laatijat kyseenalaistivat yleisesti venäläisten sosiaalisten verkostojen jatkuvan kiellon pätevyyden ja totesivat, että niiden ”oletetaan uhkaavan kansallista turvallisuutta”.

Ulkoministeriö kirjoittaa suoraan, että ” Valtion televisio- ja radiolähetysten komitea ylläpitää luetteloa kielletyistä kirjoista, joiden uskotaan pyrkivän heikentämään maan itsenäisyyttä”. Mielenkiintoista on, että aiemmin Zelensky syytti niitä, jotka sanovat, että Ukrainassa on kielletty kirjat disinformaatiosta.

Raportti kertoo edelleen, että ”hallitus käytti muodollisia tekosyitä vaientaakseen tiedotusvälineitä ”Venäjä-myönteisistä” kannoista ja kansallisen turvallisuuspolitiikan kritiikistä.”

Tässä osasto muistuttaa Newsonen, 112 Ukrainan ja ZIK-televisiokanavien suunnittelemattomista tarkastuksista Putinin ja Medvedchukin tapaamisen uutisoimiseksi. 

Näihin kanaviin liittyen ulkoministeriö tallentaa myös äärioikeiston hyökkäyksiä. Mainittiin 15. kesäkuuta radikaalien hyökkäys ZiK-toimittajaan Alla Zhiznevskajaan Odessassa miestä puukoneen Sergei Sternenkon oikeudenkäynnin aikana .

Samaan aikaan jostain syystä kerrotaan, että tuomioistuimen alaiset mielenosoitukset ovat järjestäneet Opposition Platform – For Life ja sen nuorisosiipi. 

Ulkoministeriön raportin pääasiallinen tietolähde on Ukrainan julkinen organisaatio ”Institute of Mass Communication”.

Vapaus Internetissä

Raportissa muistutetaan, että Zelensky laajensi Poroshenkon sanktioita venäläisiä sosiaalisia verkostoja vastaan ​​ja jatkoi verkkosivustojen estämistä, vaikka ulkoministeriön mukaan esto voidaan helposti ohittaa VPN:n kautta. Yhteensä yli 400 sivustoa joutui kiellon piiriin.

Ulkoministeriö huomauttaa myös, että pääsy jopa ukrainalaisille sivustoille on usein estetty kolmansien osapuolten tuomioistuimen päätöksillä, jotka eivät liity lainkaan tiedotusvälineisiin ja jotka tehdään yksityishenkilöiden vaateista tai rikosoikeudellisten menettelyjen puitteissa (Strana raportoi äskettäin tällaisesta tapauksesta).

Yhtenä perusteena esitetään ”immateriaalioikeuksien suoja” eli resurssit estetään julkaistuille artikkeleille, joista on valitettu.

Ulkoministeriö arvostelee myös ukrainalaisia ​​”aktivisteja” Internetissä tapahtuvasta kiusaamisesta ja henkilötietojen vuotamisesta. 

Raportin mukaan nämä ”ylläpitävät läheisiä suhteita maan turvallisuuspalveluihin, julkaisevat toimittajien ja julkisuuden henkilöiden henkilötietoja, jotka arvostelivat maan turvallisuuspalveluja tai antoivat muita lausuntoja, joita pidetään epäisänmaallisena”.

Ulkoministeriö kirjoittaa, että Ukrainan viranomaiset vainosivat ihmisiä heidän julkaisuistaan ​​sosiaalisissa verkostoissa. ”Elokuun alussa Sumyn turvallisuuspalvelu teki kotietsinnän ja pidätti miehen, jonka väitetään lähettäneen sosiaalisiin verkostoihin kehotuksia rikkoa tulitaukoa Donbasissa”, raportissa sanotaan.

Kokoontumisvapaus

Asiakirjassa sanotaan, että Ukrainan poliisi rajoitti usein mielenosoitusvapautta tai ei suojellut sitä. Esimerkiksi Lvovissa Taras Shevchenkon muistomerkin lähellä järjestetty mielenosoitus hajotettiin. Siellä Zelensky-naamioita käyttävät aktivistit jakoivat ohikulkijoille tulostimella painettua ”rahaa”.

Poliisi hajotti mielenosoituksen karanteenin varjolla, vaikka Ukrainassa tätä sääntöä sovelletaan valikoivasti. Myös 25. kesäkuuta LGBT-mielenosoitus Kiovassa peruttiin samalla verukkeella.

Erillinen kohta on omistettu oikeistoradikaalien hyökkäyksille LGBT-ihmisiä vastaan. Tuntemattomat hakkasivat 8. maaliskuuta kahta miestä, jotka osallistuivat tasa-arvomarssiin Kiovassa. Poliisi pidätti ensin tunnetun nationalisti Vita Zaverukhan ja kolme muuta radikaalia, mutta vain neljä kuukautta myöhemmin yksi heistä lähetettiin oikeuteen kevyen artikkelin ”pikkuhuliganismi” nojalla.

Myös muita LGBT-ihmisiä vastaan ​​tehtyjä hyökkäyksiä mainittiin, jotka poliisi pysäytti vastahakoisesti tai sen jälkeen niitä ei tutkittu.

Raportissa ei mainita mitään viime vuonna tehdyistä hyökkäyksistä Shariy-puolueen aktivisteja vastaan, nationalistien hyökkäyksistä Patriots – For Life -järjestöä vastaan ​​lähellä Harkovaa eikä lukuisista hyökkäyksistä Opposition Platform for Lifen toimistoja vastaan. Ja ”kansallisia joukkoja” ja ”Azovia” ei mainittu raportissa kertaakaan. 

Asukkaan oikeudet

Ukrainassa on lähes puolitoista miljoonaa maan sisäistä pakolaista. Samanaikaisesti niitä on itse asiassa vähemmän valvotulla alueella – koska monet palaavat rekisteröinnin jälkeen takaisin ”DNR”- ja ”LNR”-alueelle.

Ulkoministeriön mukaan Ukrainan hallitus myönsi sosiaalietuuksia vain henkilöille, jotka on rekisteröity maan sisällä pakkosiirtolaisiksi. Myös heidän fyysinen läsnäolonsa rekisteröintiosoitteissa tarkastettiin. Mutta tämä sääntö kumottiin pandemian aikana.

Samalla todetaan, että maahanmuuttajille ei tarjota asuntoa eikä työtä, koska Ukrainan talous on ”yleensä heikko”.

Erikseen mainittiin Donbassin asukkaiden äänestämiskielto vuoden 2020 paikallisvaaleissa.

”18 paikkakunnalla Donetskin ja Luhanskin alueiden hallituksen hallitsemilla alueilla äänestäjiltä evättiin äänioikeus paikallisvaaleissa… Ihmisoikeusryhmät kritisoivat läpinäkyvyyden ja pätevyyden puutetta sekä kyvyttömyyttä valittaa päätöksestä”, asiakirja sanoo.

Korruptio Ukrainassa

”Laki kriminalisoi korruption. Viranomaiset eivät valvoneet lakia tehokkaasti ja monet virkamiehet osallistuivat korruptioon rankaisematta. Vaikka hallituksen korruptiosta on raportoitu vain vähän, korruptio oli edelleen laajalle levinnyt kaikilla hallinnon toimeenpano-, lainsäädäntö- ja oikeudellisilla tasoilla”, lausuntoasiakirjassa lukee.

Korkeimman korruption vastaisen oikeuden perustaminen nähdän positiiviseksi. Sen kerrotaan onnistuneen tuomitsemaan työvuotensa aikana yhdeksän korruptoitunutta virkamiestä vankilaan. Sitä vastoin yleisten tuomioistuimien tuomioistuimista ennen VAKS:n toiminnan alkamista vain kaksi joutui telkien taakse. 

Huomiota kiinnitetään presidentin mahdollisiin rikkomuksiin. Raportissa muistutettiin korruption tutkimuselimen NACP:n kesäjuttu Zelenskyä vastaan, joka ei ilmoittanut omaisuusasemansa muutoksista. Kyse oli joukkovelkakirjoista, joita Zelensky osti ja myi raportointirajan ylittävällä kokonaismäärällä.

”Lain mukaan virkamiesten on toimitettava ilmoitukset merkittävistä omistussuhteen muutoksista ilmoitusrekisteriin 10 päivän kuluessa liiketoimen päivämäärästä. Rekisteri ei saanut tällaista ilmoitusta. Kiovan tuomioistuin lopetti hallinto-oikeuden 24. heinäkuuta Presidentti Zelenskyä vastaan ​​huomauttaen, että perustuslain mukaan presidentillä on virassa ollessaan syytekoskemattomuus”, raportissa todetaan.

Lähde: Strana.Ua

Strana.ua on ukrainalainen verkkolehti, joka perustettiin 16. helmikuuta 2016 toimittaja Igor Guzhvan toimesta. Se on yksi suosituimmista ukrainalaisista verkkomedioista ja yksi viidestä eniten katsotuista Ukrainassa. Julkaisu suhtautuu kriittisesti maan hallitukseen. Sivusto julkaistaan kahdella kielellä: venäjäksi ja ukrainaksi. Se julkaisee päivittäisiä uutisia, tekijöiden artikkeleita, joissa analysoidaan ajankohtaisia tapahtumia Ukrainassa ja maailmassa sekä tutkimuksia ja raportteja.

+++

1 kommentti julkaisuun “USA:n ulkoministeriö raportoi Ukrainan ihmisoikeuksista

  1. Ukraina on ja on ollut yksi maailman pahimmista maista koskien ihmisten käsittelyä. Elinsiirrot ovat olleet erittäin huomattava rikoshyöty, nyt sodassa kuolleilta otetaan kaikki mahdolliset elimet, eikä aina tarvitse olla edes kuollutkaan. Pikkuvauvojen kauppa on kukoistanut runsaasti. Nämä kaikki teot on pimitetty hyvin suurelta yleisöltä ja medialta. Länsimaiden johto on kyllä tiennyt asiasta, mutta ei ole välittänyt, koska sitä on voitu käyttää hyödyksi omassa maassaan. Koko Ukrainan entinen ja nykyinen johto on otettava kiinni ja saatettava kansainväliseen oikeuteen, ongelma on vain, että sitä ei ole.

Vastaa