Douglas Macgregor

Douglas Macgregor: SUOMI JA RUOTSI OVAT TYPERIÄ

”Johtavat poliitikot ovat irronneet kansasta Yhdysvalloissa ja suuressa osassa Länsi-Eurooppaa”, sanoo amerikkalainen eversti Douglas Macgregor sveitsiläiselle Weltwoche -kanavalle antamassaan haastattelussa. 

Suomessa ja Ruotsissa tämä tarkoittaa, että poliitikot puhuvat kuin sota Venäjän kanssa olisi ilmeinen, ja kansalaiset ihmettelevät: mehän juuri liityimme Natoon, ja nyt me näemme  amerikkalaisten joukkojen ja asejärjestelmien virtaavan maahan.

Macgregorin mukaan Yhdysvaltain ja Naton tukikohtia Suomessa perustellaan Venäjän uhalla, vaikka  Venäjällä ei ole mitään aikomuksia hyökätä Skandinaviaan. Yhdysvaltain syynä joukkojen ja aseiden tuomiselle Suomeen on uhata Venäjää. Eversti luonnehtii Suomen ja Ruotsin valtioiden käyttäytymistä ”typeräksi”. 

Saksan ja Ranskan johtajien tilanne on vaikea, koska sekä presidentti Macronin että liitokansleri Scholzin suosio on pohjalukemissa. Macgregorin mielestä on vain ajan kysymys, kun johto näissä maissa vaihtuu.

Eversti on sitä mieltä, että Yhdysvaltain johtama länsi on sortunut toistamaan virheitään, kuten operaatiot Afganistanissa ja Irakissa, ja yrittää pitää kiinni vallastaan käännyttämällä ihmiset ”sellaisiksi, joita me emme ole”, globalisteiksi. 

”He eivät myönnä erehdyksiään, koska jos he sen tekisivät, ihmiset kysyisivät, miksi te sitten yhä istutte siellä.”

”Pitää muistaa, että hallitseva luokka hallitse mediaa, taloutta… Puolustaessaan asemiaan he kaivautuvat yhä syvemmälle kuoppaan, josssa he huomaavat istuvansa. Washingtonin poliitikoille Yhdysvallat on universumin keskus. Yhdysvaltain vasallivaltiot esimerkiksi länsi-Euroopassa ovat osa tätä naurettavaa näkemystä”, Macgregor sanoo. 

Hänen mukaansa Yhdysvallat ei ole enää maailman keskus. ”Muu maailma on kääntynyt meitä vastaan. Se johtuu suuresti meidän törkeydestämme. Meidän kanssamme ei enää haluta tehdä bisnestä. Brics-maita on jo kymmeniä ja kymmenet odottavat pääsyä sen jäseneksi. Kysymys ei ole vain taloudesta vaan vastarinnasta. Yhä useampi kansakunta sanoo, että nyt riittää.

”Yhdysvallat on nyt eristetty, eristyneempi kuin koskaan historiassaan. Meillä tulisi olla hyvät suhteet Venäjän kanssa. Ei ole mitään asiallisia syitä miksi ei. Kukaan ei uhkaa Yhdyvaltoja sotilaallisesti.”

Macgregorin mukaan Washingtonin ”fantasiasaarella” ajatellaan, että Ukrainan sota on suuri menestystarina.

”Ajatus on, että sotaa pitää jatkaa, koska sillä tavalla me vahingoitamme Venäjää. Se on kaikkien ajatus lännessä. Kieltäydytään näkemään todellisuutta… Ajatelkaa Suomen ja Ruotsin typeryyttä.”

Eversti Macgregorin haastattelu kokonaisuudessaan on nähtävissä linkissä:

Weltkrieg in Nahost: US-Colonel Macgregor über die grössten Gefahren der Gegenwart (youtube.com


Douglas Abbott Macgregor (s. 4. tammikuuta 1947) on eläkkeellä oleva Yhdysvaltain armeijan eversti, hallituksen virkamies sekä kirjailija, konsultti ja televisiokommentaattori. Hän palveli Yhdysvaltain maavoimissa lähes 30 vuoden ajan. Macgregor oli johtaja varhaisessa panssaritaistelussa Persianlahden sodassa ja oli yksi suunnittelijoista vuoden 1999 NATOn pommituksissa Jugoslaviassa. Hänen vuonna 1997 julkaistu kirjansa “Breaking the Phalanx” vaati radikaaleja uudistuksia armeijassa.

Macgregorin sotilasuraan kuului osallistuminen Persianlahden sotaan, mukaan lukien 73 Easting -taistelu 26. helmikuuta 1991. Hän johti 49 taisteluajoneuvon joukkoa, joka tunnetaan ”20. vuosisadan viimeisenä suurena panssaritaisteluna”. Taistelussa hänen joukkonsa tuhosi lähes 70 irakilaista panssarivaunua ilman Yhdysvaltain tappioita.

13 kommenttia julkaisuun “Douglas Macgregor: SUOMI JA RUOTSI OVAT TYPERIÄ

  1. Sotasanomat Hesari ei muuta teekään kuin paukuttaa sotaa. Päivästä toiseen. Niinistön juonima kertomus alkaa täydentyä. Koko ajan tarjoillaan lisää sytykkeitä yhteenotolle. Eikä vastaväitteitä kuulu valtamediassa. Lampaat laukkaavat kohti jyrkännettä.

  2. Macgregor ymmärtää sen, minkä Suomen kansakin helposti ymmärtäisi ilman vuosia jatkunutta Venäjän demonisointia eli että Venäjällä ei ollut minkäänlaisia haluja, tarpeita tai syitä ajatella Suomea tai muitakaan Pohjoismaita vihollisinaan. Liittoutumalla, aseistuksellaan ja Venäjä-vastaisella propagandallaan Suomi itse on tehnyt ja tekemässä itsestään Venäjälle uhkan, johon uhkaan Venäjä joutuu varautumaan.

    Erityisenä vipuvartena on käytetty Ukrainan kriisistä sen alusta alkaen luotua väärää mielikuvaa, jota on syötetty kansalle totuutena. Suomen eliitin (jostain luin, että Suomen asioista päättää nykyisin nelikko TP-UTVA, Mediapooli, UPI ja Hybridikeskus) motiiveja on vaikea arvioida, mutta varmaan rasismi näyttelee siinä merkittävää roolia. Se tekee tilanteesta ehkä vieläkin vaarallisemman, että enää Suomen sotilaspoliittiset päätökset eivät liene edes tuon nelikon hallinnassa.

  3. Ehkä McGregor on tullut hieman katumapäälle osallistuttuaan Naton sotarikokseen Jugoslaviassa (siviilikohteiden pommitusta lähes 3 kk), eikä se Irakin sota tuolloinkaan (-91) mahtanut olla siisteimmästä päästä. Mutta joka tapauksessa täyttä asiaa mies puhuu. Mitään hyvää ei ole luvassa, kun ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa johtamaan on tarjolla pelkkiä kääpiöitä, jotka ovat täysin isäntämaan vedätettävissä. On unohtunut Paasikiven huomautus, ettei suurvalloilla ole ystäviä, vain etuja, joita palvelemaan se on nyt valjastanut kotomaammekin.

  4. Juuri kuulin TV:stä ehdokas Harkimon lauseen: ”Nyt kun olemme Natossa, Venäjä ei varmasti hyökkää meille.”

    Minun on vaikea ymmärtää tätä logiikkaa, joka mielestäni kuuluu menneeseen maailmaan ja on myös hieman naivia tai strutsimaista: pää piiloon. Nythän elämme uusia aikoja, jolloin tullaan taistelemaan planeettamme viimeisistä resursseista, siksi on vaikea sanoa tulevaisuutta koskevia varmoja ennusteita. Kuinka kukaan suomalaispoliitikko voi sanoa mitään varmaa Naton aikeista? Entä Venäjä?

    Miksi tämä aggressiivinen sotilasliitto on kaiken aikaa hivuttautunut itään päin, kohti Venäjää? Turvatakseen maailmanrauhaa? Tämä tunkeutuminen itään eteni, vaikka Varsovan liitto hajosi ajat sitten, ja sikäli vanha sotilaallinen vastustaja katosi. Vaikuttaa kumminkin pitkän tähtäimen suunnitelmalta.

    Naton 15 tukikohtaa Suomessa tulevat tekemään Suomesta hyvin vaarallisen maan Venäjälle. Se on huono asema meille suomalaisille, huonoin koskaan, nykyisen aseistuksen oloissa.

    1. Venäjä tuhoaa noi tukikohdat viimeistään juuri, kun ne valmistuvat. Se tekee niin, koska sen on pakko. Eivät ole niin tyhmiä, että odottavat täältä hyökkäystä, joka varmasti tulee.

      1. Sitä juuri tarkoitin, että Venäjä ei voi jäädä odottelemaan hyökkäystä, kun vihollinen on niin lähellä. Suomen liittyminen Natoon toi suursodan uhkan paljon lähemmäksi koko Euroopan kannalta.

  5. Viimeksi kun Ruotsi päästi vieraan vallan joukkoja maaperälleen oli vuonna 1744. Nyt se on laukaustakaan ampumatta päästämässä suurvallan joukot 17 tukikohtaan joista kaksi ovat pohjoisessa pinta-alaltaan Gotlantia suuremmat. Sotaharjoituksissa on nostettu lupaa pudottaa valtavat määrät saastuttavia ammuksia mm. Vätternin vesistöön joka on juomaveden ottolähde sekä osittain luonnonsuojelualue. Sodanuhkaa ei Ruotsissa ole ollut kahteensataan vuoteen mutta nyt asevoimien komentaja kehottaa valmistautumaan sotaan. Että sellainen rauhanliitto – ja siihen on Suomikin liittynyt. Yhdysvallat saa sormia napsautamalla lähes 40 uutta tukikohtaa Pohjoismaista joiden avulla se aikoo viedä rauhansanomaa idän suuntaan. Siinä käy saranakohdan valtiolle kalpaten.

    Suomi ei kuunnellut Yhdysvaltojen neuvoja silloin kun olisi pitänyt, toisen maailmansodan aikana, jos olisi niin mahdollisuudet edullisempaan rauhansopimukseen olisivat olleet ilmeiset. Ja nyt kun Yhdysvallat luhistuu ja on valmis epätoivoisiin ratkaisuihin, Suomi on valmis uppoamaan Titanicin mukana syvyyksiin. Koska orkesteri kannella soittaa niin ihanasti ja viini virtaa.

  6. Onkohan Hesari ja tai Yle julkaissut jutun Douglas McGregorin mielipiteistä koskien Suomea ja Ruotsia? Epäilen, ettei ole. Huvittaa tuo amerikkalaisten pelko ja aivopesu koskien Venäjää. Nyt ne hysterisoivat Donald Trumpin menestystä, tosin sama hysteria on myös Euroopassa. Biden ja kumppanit keksivät ja tekevät kaikkensa saadakseen estettyä Trumpin vaaleihin. Ettei vaan kävisi kuten Kennedyn veljeksille kävi.

  7. Katsoin tänään tuoretta ranskankielistä keskusteluohjelmaa, jossa Aude Lancelinin vieraina oliva sveitsiläinen entinen tiedustelu-upseeri Jacques Baud, venäjän geopolitiikka-asiantuntija David Teurtrie ja Länsi-Itä -yhdistyksen puheenjohtaja Nikola Mirkovic.

    Vaikka päähuomio keskustelussa oli Ranskan tekemissä valinnoissa ja niiden ongelmallisuudessa, niin sielläkin ihmeteltiin myös Ruotsin ja erityisesti Suomen päätöstä luopua neutraalista asemastaan tässä tilanteessa, jossa se on muuttunut vähemmän edulliseksi. Erityisesti Suomen suhteen he totesivat, että Suomi uhraa sen suhteellisen (taloudellisen) edun, joka sillä olisi ollut Bricsin nyt vahvistuessa. Yhdeksi selitykseksi näille epärationaalisille valinnoille tarjottiin keskustelussa sitä, että länsimainen poliittinen eliitti liittoutuu nyt keskenään, koska yhteiskunnalliset erot ovat revenneet yhä suuremmiksi ja sen vuoksi niiden valta on yhä vähemmän oikeutettua kansan silmissä. He suojautuvat siis paitsi Venäjän uhalta, myös omien kansalaistensa kyllästymiseltä liittoutumalla näin lujasti keskenään. Olivat myös sitä mieltä, että nykyinen poliittinen eliitti on ”kokakolasoitunut” eikä enää ajattele kansallista etua kuten ennen.
    Suomen suhteen nämä huomiot voi kyllä helposti allekirjoittaa. Ranskalaiset tuskin kuitenkaan ovat täysin selvillä siitä, kuinka aggressiivista median aivopesu ja sodalla ja Venäjällä pelottelu täällä on.

Vastaa