AIKA MUISTELLA ITSENÄISYYTTÄ

Miltä tuntuu, kun suuri tavoite ollaan saavuttamassa? Valtamediamme mukaan oikein hyvältä. Naton valvontakoneet liitävät pitkin itärajaa. Hävittäjät jymisevät. Sotilasliitto saa huikeasti enemmän ja tarkempaa tietoa Venäjästä ja sen asevoimista. ”Kansainvälisiä” joukkoja on sijoittunut eri puolille maata harjoittelemaan. 

”Suomi tarjoaa nyt eturivin paikan Venäjän sotilaallisen toiminnan tiedusteluun”, kirjoittaa Helsingin Sanomat, ja kertoo että tiedustelukoneita houkuttelee erityisesti Suomen ”sopiva sijainti lähellä Venäjän tärkeintä sotilasstrategista aluetta eli Pohjoisen laivaston tukikohtia”. Natoa kiehtoo lehden mukaan myös pääsy aivan lähelle toista Venäjälle elintärkeää kohdetta, Pietaria, sitä suojaavia asevoimia ja keskeisiä esikuntia.

Entisaikaan puolueeton, sitten liittoutumaton Suomi ojentaa kaiken tuon herkun hopealautasella Yhdysvalloille ja sen johtamalle Natolle, jota mediamme kutsuu sitkeästi puolustusliitoksi muistelematta, mitä Nato teki Libyassa, Afganistanissa tai Jugoslaviassa. Ai niin, totta! Onhan Nato puolustusliitto, se puolustaa Yhdysvaltojen hegemoniaa. 

Pääministeri Sanna Marinin Hornet-sekoilu peittää juuri ennen vaaleja olennaisia kysymyksiä. Kuten onko Suomi nyt turvallisempi kuin niiden vuosikymmenten aikana, jolloin suhteet itänaapuriin olivat ystävälliset tai ainakin asialliset? Tätäkin tärkeämpi on yksinkertainen kysymys, onko Nato-Suomi itsenäinen valtio?

Kun sotilasliiton jäsenyys ilmeisesti sinetöityy ja sen lisäksi tulee voimaan Suomen ja Yhdysvaltain kahdenvälinen sotilaallinen sopimus, tämä maa on täydellisesti amerikkalaisen teräskouran otteessa.

Tilanne perustuu satuun, että Venäjä on uhkaillut meitä, ja että ilman liittoutumista voisimme joutua sen hyökkäyksen kohteeksi Ukrainan tavoin. Nyt median vahvasti tukema poliittinen johto puolustaa Suomen itsenäisyyttä antamalla sen pois. Euroopan unionin jäsenyys vei suvereenisuudesta suurimman osan, Nato ja USA vievät loput.

Vaalikeskuskustelujen joutavan jankuttelun sijasta poliitikoilta olisi pitänyt vaatia luetteloa Suomen itsenäisyyden jäljellä olevista tunnusmerkeistä. Montako niitä on, jos pois luetaan oma lippu ja kansallislaulu? 

On aika muistella, mitä itsenäisyys tarkoitti, mikä hinta siitä on maksettu, mitä arvoja se sisälsi ja mikä merkitys sillä on ollut. Kun Sauli Niinistö luonnehti itseään vuosien takaisessa kirjassaan maanpuolustushenkiseksi reservin upseeriksi, se kuulosti isänmaallisuudelta. En epäile hänen vilpittömyyttään – tässä asiassa. Nato-Suomessa toteutuu maanpuolustushenkisen presidentin tahto. Hän haluaa puolustaa isänmaata, jolla ei ole omaa valtaa eikä omaa tahtoa muussa kuin luovuttamisessa ja antautumisessa.

Ulkopoliittinen täyskäännös on tapahtunut ideologisin syin ja perustein, ei pragmaattisin. Kysymys ei myöskään ole ”suhdannepolitiikasta”, josta Paasikivi varoitteli ja jota Suomi on silti monissa tilanteissa noudattanut. Pääluvultaan pieni, paksulompakkoinen ja kapeakatseinen eliitti on ujuttanut aatteensa mukaisen Nato-ratkaisun läpi epärehellisillä keinoilla, joita puolustusministeri Carl Haglund keväällä 2014 luonnehti ehkä vahingossa osuvin sanoin: ”Hissun kissun”.

Viimeistään silloin, kun tasavallan presidentin ja keskeisten ministerien muodostama UTVA päätti isäntämaasopimuksen allekirjoittamisesta ovelasti eduskunnan kesäloman aikaan, pelin henki kävi selväksi. Kansaa ja sen edustajia ei tarvita mukaan, kun Suomen historiaa muovataan. Vasta sitten, kun Venäjän pelko ja viha oli saatu massiivisella kampanjalla roihuamaan, tahtonsa, itsenäisen ajattelunsa ja rohkeutensa menettänyt eduskunta sai äänestää. 

Nato-prosessi on todistanut, että tarkoin ohjatulla, riittävän pitkällä ja keinoja kaihtamattomalla mielten muokkauksella voi saada aikaan ihmeitä, sumentaa ihmisten ajatukset ja ohjata ne haluttuun suuntaan, vaikka päin helvettiä, samppanjalaseja kilistellen.

+++

 

8 kommenttia julkaisuun “AIKA MUISTELLA ITSENÄISYYTTÄ

  1. SUOMEN VIRHEIDEN YDIN
    Meillä on erittäin hyvä perustuslaki, mutta ei ole puolueetonta perustuslakituomioistuinta. Eduskunnan perustuslakivaliokunta on poliittinen elin, joka on syyllistynyt monta kertaa perustuslain rikkomiseen. Suomen historian alamäki alkoi, kun unohdettiin perustuslaki. Ensimmäinen perustuslain loukkaus oli EU-hun liittyminen. Sitä seurasivat euroon liittyminen, isäntämaasopimus ja vihdoin Natoon liittyminen, joissa kaikissa tapahtui perustuslain loukkaus. Lisäksi vielä Niinistön tekemä 2. isäntämaasopimus, jossa Suomi on valjastettu USA:n armeijan hyökkäysasemaksi Venäjää vastaan. Suomen itsenäisyys on romutettu ja se saadaan takaisin vain noudattamalla perustuslakia.

  2. Viimeisimpien tietojen mukaan Nato maiden mm: Saksa, Iso-Britannian ja jopa jenkkien erinäiset ammustarvikevarastot ovat varovaisesti ilmaisten hälyttävällä tasolla.Kaikki on jaettu ukrainaan, kun on uskottu voiton olevan varma, eli tässäkin valossa suomen kiirehtiminen Natoon vaikuttaa todelliselta riskipeliltä, voisi sanoa, että on pistetty all in.Kun kortit lepäävät lopulta pöydällä toivotaan ettei potti suomen osalta ole jo liian katkera pala purtavaksi.Suomi älä koskaan luota vieraan apuun, vaan seiso omilla jaloillasi.

  3. Asiaa Maunio kirjoittaa.
    ”Nato-prosessi on todistanut, että tarkoin ohjatulla, riittävän pitkällä ja keinoja kaihtamattomalla mielten muokkauksella voi saada aikaan ihmeitä, sumentaa ihmisten ajatukset ja ohjata ne haluttuun suuntaan, vaikka päin helvettiä, samppanjalaseja kilistellen.” On totta, että medialla on valtava vaikutus. Mutta kuinka valtava? Todellisuudessa sitä ei ole mitattu. Sitä ei tiedetä. Miten se NATO-kansanäänestys, jota Sauli Aikoinaan lupaili, olisi sitten mennyt? Minun vankka käsitys on, että EI NATO olisi voittanut, siksi sitä ei uskallettu päästää kansanäänestykseen. Koska, jos kansanäänestys olisi pidetty, olisi myös jonkimoinen keskustelu asiasta virinnyt.

    1. Mielestäni media (+ toki myös poliitikot ja ns. asiantuntijat) onnistui yli odotusten. Jos kansanäänestys olisi suoritettu Venäjän sotilasoperaation alkamisen jälkeen, murskaava enemmistö olisi äänestänyt Natoon liittymisen puolesta. Harhautettuna ja propagandan voimin, mutta kuitenkin. Eikä millään järkisyillä, vaan rasistisen Venäjä-vihan vallassa. Sitäkin mieltä olen, että Natoon liittymisen puolesta äänestävät olisivat luulleet toimivansa oikeudenmukaisesti. Tietämättöminä ja harhaan johdettuina ihmiset luulevat olevansa oikeudenmukaisuuden puolella vihatessaan Venäjää ja venäläisiä. Kaikki muu informaatio on heidän mielestään Venäjän disinformaatiota. Niin surullisena näen tilanteen. En pysty puhumaan asiasta esim. oman poikani kanssa (vaikka välit muutoin ovat kunnossa), koska hänkin on aivan russofobian vallassa. Onhan tämä ikävää aikaa.

  4. Kiitos, ihana tietää, että ihan kaikki ei ole sota- ja ryssävihapsykoosin vallassa. On ollut järkyttävää huomata, miten ryssäviha näyttää olevan pääasiallinen henkinen energia monille ihmisille. Historiasta ei ole opittu mitään ja karttapalloa ei katsota. Saksa ei valloittanut neuvostoliittoa 3 miljoonan miehen armeijan ja materiaaliylivoiman turvin. Silti halutaan taas liittoutua naap

Vastaa