istockphoto

Diplomatian katoaminen

Ihmettelen, miten voidaan ylläpitää rauhaa Euroopassa ja miten rauha Ukrainassa saavutetaan ilman diplomatiaa?

Olen kuullut, että diplomatian perussääntö on, että kukin maa saa itse päättää, milloin tuntee itsensä uhatuksi. Historioitsija Juhani Suomi muistaakseni tämän julkitoi. 

Mutta Venäjän kohdalla tämä ei ole toteutunut. Länsi mitätöi kaikki huolet, kun NATO samaan aikaan laajenee itään ja kerää aseita ja miehiä Venäjän läntisiin naapureihin. 

EU on kieltänyt kaiken yhteydenpidon Putinin kanssa ja Suomi, vaikka on erityisasemassa Venäjän naapurina, tottelee primusoppilaana Brysselin epädiplomaattisia viisauksia. 

Ihmettelen, miten voidaan ylläpitää rauhaa Euroopassa ja miten rauha Ukrainassa saavutetaan ilman keskustelua, ilman diplomatiaa.

Nyt hoidetaan sotaharjoituksilla maiden välisiä suhteita ja aseteollisuuskompleksi kiittää. USA:n pörssi on aseteollisuuden ansiosta hurjassa nousussa. Joku aina rikastuu sodalla.

Meidän uunituore presidenttimmekin teki ensimmäisen valtiovierailunsa sotaharjoituksiin…

Yllytänkin NS:n lukijoita kirjoittamaan presidentillemme ja pyytämään diplomaattisten suhteiden uudelleen käynnistämistä naapurimaamme Venäjän kanssa, jotta voisimme etenkin lastemme vuoksi välttää uhkaavasti lähestyvän sodan.

Osoite on: presidentti@tpk.fi

Kaikki kirjoittelemaan!

Nimimerkki Pasifistimummi

4 kommenttia julkaisuun “Diplomatian katoaminen

  1. Mikä diplomatia? Vanha keksintö. Heikkojen keksintö. Olen sitä mieltä, että nämä kiihkeät diplomatian vastustajat pitää viedä suljetulle alueelle pyssyjen kanssa ja sanoa, että taistelkaa ja tappakaa nyt toisianne, muuten teidät näännytetään nälkään vankeudessa. On se kumma, että lähes aina valitaan valtion johtoon joku sotaisa kaheli, joka tapattaa maidensa ihmisiä vahvistaakseen omaa valtaansa. Saa nähdä, milloin ensimmäiset suomalaiset ns. sankarivainajat ovat Stubbin aikaansaannosta. Mielestäni Stubbi saisi itse olla ensimmäinen.

  2. ”Yllytänkin NS:n lukijoita kirjoittamaan presidentillemme ja pyytämään diplomaattisten suhteiden uudelleen käynnistämistä naapurimaamme Venäjän kanssa, jotta voisimme etenkin lastemme vuoksi välttää uhkaavasti lähestyvän sodan.”

    Muuten hyvä idea, mytta kirjoitukset eivät mene presidentille vaan avustajalle. Hän lukee – (deletoi) jättää vastaamatta. Itse sain palautetta tästä, kun yritin suoraan tavoittaa saulivaaria vuosia sitten. Jos löydän tuon sp:n, kopioin sen tänne.

    Presidentti ei tuon annetun osoitteen sähköposteja lue.

  3. Minäkin olen ajatellut samaa ja kannatan ehdotusta. Ajattelen että mitä enemmän kirjoitamme, niin se alkaa vaikuttamaan vaikka ei menisikään heti perille. Tietysti olisi kiva jos jollakulla olisi varmempi osoite.

Vastaa