Elon Musk vaatii rauhansopimusta Ukrainaan

Elon Muskista on tullut suuri päänsärky Bidenin hallinnolle. Miljardööri on saavuttanut maailmanlaajuisesti mainetta Venäjän Ukrainan sodan yhteydessä. Hänen ilmailu- ja avaruusyhtiönsä SpaceX:n kehittämästä Starlinkista on tullut Ukrainan asevoimien viestintäjärjestelmä.

Venäjä tuhosi suurimman osan Ukrainan tietoliikenneinfrastruktuurista konfliktin kärjistyessä sodaksi. Starlink palvelu on turvallinen ja riippumaton. Se takaa siten viestinnän luotettavuuden ja suojaa vakoilulta. Muskin suhdetta Ukrainan sotaan pohtii amerikkalaisjulkaisu TheStreet.

Musk ei epäröi laukoa mielipiteitään. Teslamies jättää huomioimatta diplomaattiset säännöt ja puheittensa seuraukset. Hän on useiden kuukausien ajan vaatinut, että venäläisten ja ukrainalaisten välinen konflikti olisi ratkaistava rauhansopimuksella.

Se on ainoa keino välttää kolmas maailmansota. Musk uskoo, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on kova mies, joka ei hyväksy tappiota. Siksi myös erinäisiä myönnytyksiä Venäjälle tulisi sallia, lehti kirjoittaa.

Muskin näkemyksiä on lännessä arvosteltu voimakkaasti. Länsileirin ainoa ratkaisu tuntuu olevan sodan jatkaminen siihen asti, kunnes Venäjä vetäytyy alueelta. Siitä ei kuitenkaan näy merkkiäkään.

Muskin mielestä osasyy on amerikkalaisessa diplomatiassa, joka hänen mukaansa ei ole tehnyt hyvää työtä tai on jopa epäonnistunut. Se tekee Yhdysvalloista yhden tämän sodan suurimmista häviäjistä. Liiton syntyminen Venäjän ja Kiinan välille johtuu Muskin ja hänen kannattajiensa mielestä siis diplomatian epäonnistumisesta.

Musk syytti viime kuussa Yhdysvaltain poliittisista asioista vastaavaa apulaisulkoministeriä Victoria Nulandia siitä, että tämä ei ajanut rauhanomaista ratkaisua. ”Kukaan ei aja tätä sotaa enemmän kuin Nuland”, miljardööri sanoi 22. helmikuuta. Nuland vastasi 24. helmikuuta Washington Postissa Muskille:

”Aloittaisin tässä perusasiasta… eli jos tämän sodan on määrä päättyä, se voi päättyä huomenna, jos Vladimir Putin päättää lopettaa sen ja vetää joukkonsa”, hän kirjoitti TheStreetin mukaan.

+++

KIINNI

 

2 kommenttia julkaisuun “Elon Musk vaatii rauhansopimusta Ukrainaan

  1. Näen Ukrainan kriisin kaikkinensa Yhdysvaltojen projektina globaalin hegemoniansa säilyttämiseksi ja jopa vahvistamiseksi. Todennäköisesti Venäjän provosoiminen ja pakottaminen sotilaallisiin toimiin oli koko suunnitelman tarkoituskin jo 2010-luvun alkupuolella. Sen jälkeen Venäjä oli/on tarkoitus demonisoida sekä tuhota taloudellisesti, eristää poliittisesti ja heikentää sotilaallisesti.

    Rauha Ukrainassa ei ole kuulunut näiden globalistien suunnitelmiin missään vaiheessa, sehän olisi pilannut koko suunnitelman. Siksi siihen ei suostuta nytkään, vaan jos jotain sovitaan, se on pakkorauha, jonka ehdot Venäjä sanelee. Tai sitten Yhdysvallat kiemurtelee itsensä jotenkin irti kaikesta ja suostuu johonkin kompromissiin, kun käy ilmeiseksi, etteivät asiat menee suunnitellulla tavalla. Kolmas vaihtoehto on kolmas maailmansota. Neljäs vaihtoehto ehkäpä konfliktin ”hallittu” laajentaminen vaikka Moldovaan, Georgiaan, Puolaan tai Suomeen.

    Valtapyrkimykset ja erilaiset itsekkäät talousedut ovat siis Ukrainan kriisin taustalla, mutta henkilökohtaisesti pidän jopa näitäkin suurempana tekijänä yksinkertaisesti rasistista russofobiaa. Voidaan puhua myös natsismista, joka on vallannut länsimaat, tai vaikka ihmiskuntaa vaivaavasta pahuuden ongelmasta.

    Muistaakseni Lavrov puhui amerikkalaisten käsityksestä itsestään poikkeuksellisina. Tämähän näkyy mm. siinä, että se mikä on heidän mielestään oikeutettua heille (sanotaan esimerkkinä vaikka maan turvallisuus rajoillaan), ei ole sitä muille eli käytössä ovat voimakkaat kaksoisstandardit. Jos USA käy laitonta sotaa, ei pakotteista puhuta mitään, mutta jos Venäjä käy ”oikeutettua” sotaa (jos sotaa voi koskaan kutsua oikeutetuksi), kaikki länsimaissa huutavat Venäjän tuhoa.

  2. Aivan oikein. Kuinka monessa sodassa Usa on ollut oikeutettuna, ei yhdessäkään? Kuinka paljon Usaa kohtaan on asetettu pakotteita niin valtiota kuin johtajia kohtaan? Ei yhtään. Nyt on Valko-Venäjälle asetettu pakotteita, vaikka eivät ole edes sodan osapuoli. Koska tavalliset amerikkalaiset avaavat silmänsä ja nousevat barrikaadeille vastustamaan johdon politiikkaa, ja sotien maksattamista tavallisilla veronmaksajilla. Ainoastaan asetehtaiden omistajat hyötyvät sodista.

Vastaa