NÄIN TOIMII VÄKIVALTAKONE

Toimittaja kysyi Yhdysvaltojen valkoisen talon tiedotustilaisuudessa, poistaako Yhdysvallat talouspakotteet Syyrialta, jotta maa voisi korjata maanjäristyksen aiheuttamat katastrofaaliset seuraukset. Tiedottaja katsoi poistamisen olevan ”counterproductive” tarkoitusta vastaamatonta, haitallista.

Yhdysvallat ja Euroopan unioni ovat tehneet kaikkensa estääkseen Syyrian jälleenrakennuksen. Yhdysvaltojen pitkään suunnittelema ”värivallankumous”/sisällissota ei onnistunut.

Valkoisen talon tiedottaja sanoi Syyrian kansan kärsimyksen – nyt maanjäristyksen seurauksena – olevan Syyrian hallituksen syy.

Värivallankuouksen kaava                                                               

Yhdysvaltojen värivallankumoukset tapahtuvat Syyrian kaavan mukaan kaikkialla muuallakin.

Yhdysvaltojen Libanonin suurlähettiläs Jeffrey Feltman ja saksalainen tutkimuslaitoksen johtaja Volker Perthes suunnittelivat yhdessä Syyrian vallankaappauksen suuntaviivat 2000-luvun alussa. Kaava on toiminut tähän päivään saakka.

He esittelivät suunnitelmansa Bilderberg-ryhmässä presidentti Obaman läsnä ollessa vuonna 2008. Tavoitteena oli uskonnolliseen tasa-arvoon, sekulaarisuuteen perustuvan maan muuttaminen sunni-johtoiseksi valtioksi, jossa uskonnollinen oikeus korvaisi nykyisen oikeusjärjestelmän. Perustuslaki tulisi muutettavaksi, maan johto karkotettavaksi, eduskunta hajotettavaksi.

Vallankaappauksen seurauksena Syyrian öljyvarat tulisivat luonnollisesti Yhdysvaltojen hallinnoimiksi kuten Irakissa. USA:n sotilastukikohdat maassa olisivat luonnollinen seuraus muutoksesta.                                                      
Tunisia, Egypti, Libya ja nyt Syyria olisivat helmiä Yhdysvaltojen korurasiassa.

Demonisointi

Syyrian vallankaappaus tehtiin huolellisen suunnitelman mukaan ja siihen kytkettiin myös YK. Se sisälsi Libanonin entisen pääministerin Rafik Haririn murhan. En tiedä suunnittelivatko vallankaappauksen valmistelijat myös sen. Joka tapauksessa murhan suunnittelusta ja itse teosta alettiin sopivasti syyttää Libanonin ja Syyrian presidenttejä.

Tämän hypoteesin pohjalta vaadittiin YK-johtoisen tutkimuskomission perustamista erityisesti presidentti al Assadin syyllisyyden tutkimiseen. Näin saatiin koko kansainvälinen yhteisö hereille ja kohdistamaan katseensa Assadiin.

Mitään näyttöä oletettujen murhan tilaajien syyllisyydestä ei saatu, mutta aikaa voitiin pelata. Länsimedia sai viisi vuotta presidentti Assadin demonisoimiseen. 

Myöhemmin, kun Syyrian sota oli jo meneillään Rafik Haririn murhatutkimuksissa tehtiin merkillinen havainto. Hänen autonsa räjäytyksessä oli käytetty osia, joiden metallia on saatavissa vain Saksasta.

Koulutusta oikeaan näkemykseen

Syyrian värivallankumousta valmisteltiin klassiseen tapaan. Yhdysvallat koulutti nuorisoa näkemään maansa todellisuuden Yhdysvaltojen näkökulmasta. Rahaa annettiin ja koulutustilaisuuksia järjestettiin kuten Jugoslavian, Tunisian, Egyptin, Libyan, Ukrainan ja Georgian nuorille maiden saamiseksi suosiollisiksi muutoksiin, jotka palvelisivat Yhdysvaltojen maailmanvaltaa.

Samanlaista Yhdysvaltojen vaikuttamista on nähty myös Suomessa ja Ruotsissa. Suomessa mielten muokkaamista on tapahtunut erityisesti politiikan yläkerroksissa. Koomisin ilmiö oli Demokraatit ulkomailla”-järjestön hanke mielenosoitusten järjestämiseksi Helsingissä presidenttien Putinin ja Trumpin tapaamista vastaan.

Sitäkin aikaisemmin Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen sai useina vuosina 2010 luvulla valmennusta oikeaan ajatteluun Bilderberg-ryhmän kokouksissa. Tuolloin hän
oli myös kahden kokoomuslaisen ulkoministerin, Kanervan ja Stubbin valtiosihteerinä.

Seuraavalla vuosikymmenellä muistan hämmästelleeni hänen asennettaan Venäjään, mikä ilmeni seminaarissa, johon osallistuin Savonlinnassa. Tiilikainen päivitteli
luennossaan ”mitä meidän pitäisi Venäjälle tehdä”. Siis käsitellä Venäjää objektina, tekemisen kohteena eikä vuorovaikutuksessa olevana subjektina.

Teija Tiilikainen oli Ulkopoliittisen instituutin johtaja vuoteen 2019.

Perthes UPI:iin

Ulkopoliittisella instituutilla on ”Tieteellinen neuvosto”, joka luonnollisesti ohjaa suomalaisten poliitikkojen ulkopoliittista ajattelua. Neuvostossa on yksi suomalainenkin asiantuntija. Valtaosa neuvonantajista on NATO-maista, voittopuolin Yhdysvalloista.

Muutama vuosi takaperin tarkastellessani ”tieteellistä neuvostoa” havaitsin siellä tutun henkilön: Volker Perthesin, saksalaisen tutkijan, joka yhdessä Yhdysvaltojen Libanonin suurlähettilään Jeffrey Feltmanin kanssa suunnitteli Syyrian vallankaappauksen.  Muodollisesti Suomen kansanedustajat valitsevat tieteellisen neuvoston jäsenet, mutta kuka varkautelaiselle kirvesmiehelle esittelee, kuka on pätevä UPI:n tieteelliseen neuvostoon ja kuka on Volker Perthes? Luonnollisesti UPI:n kokoomuslainen johtaja Teija Tiilikainen. Vuodesta 2019 lähtien Mika Aaltola. Tuskin he ovat maininneet Perthesin vallankumoustaustasta.

Kyynisyyttä

Yhdysvallat kuljetti Libyan pommitusten jälkeen yhteistyötä tekevät terroristit Syyrian puolelle. Useat NATO-maat auttoivat bunkkereiden rakentamisessa terroristeja varten. Ranska oli ensimmäinen NATO-maa, jonka sotilaita oli Syyriassa jo v. 2011. He vetäytyivät maasta vähin äänin vuoden sisällä Libanonin puolelle.

Lähi-Idän entisten siirtomaaisäntien Ranskan ja Italian kyynisyys on uskomatonta. Ne tekevät yhteistyötä Yhdysvaltojen maailmanherruuden puolella, joka muistuttaa suuresti kolonialismia Kaikki tehdään taloudellisen hyödyn saamiseksi ja kohdemaan
luonnonvarojen ryöstämiseksi.

Neuvottelut

Kriittisellä hetkellä vuonna 2015 Syyria kutsui Venäjän apuun. Terroristit olivat NATO- maiden tuella tuhonneet suuren osan maata. Korvaamattomat historialliset aarteet, muun muassa Palmyran kaunis kaupunki oli suurelta osin tuhottu ja historiallisen museon johtaja tapettu kiduttaen.

Syyrian ja Venäjän armeijat saivat Yhdysvallat ja NATO-maat toteamaan vallankaappauksen lopulta mahdottomaksi. Aleppon kaupungin vapautus oli suuri riemun hetki kaikille syyrialaisille ja demokratian kannattajille. Suomessakin havaittiin manipulaation äänekkyys, kun kirkot soittivat hätäkelloja vastustamaan terroristien karkottamista Alepposta.

Rauhanneuvottelut aloitettiin Venäjän johdolla Sotshissa vuonna 2017. Yhdysvallat oli sitä ennen tehnyt ohjusiskun Syyriaan perustellen sitä kaasuiskulla, joka myöhemmin todettiin vääräksi tiedoksi. Neuvotteluja jatkettiin Astanassa.

Syyrian hallitusta neuvotteluissa tukivat Venäjä ja Iran. Kapinallisia vuorostaan tuki Turkki. Itse sodan pääarkkitehdilla Yhdysvalloilla oli neuvotteluissa tarkkailija.

Kostopakotteet

Libanonilaisen lehtitiedon mukaan neljä keskeistä NATO-maata, Yhdysvallat, Britannia, Ranska ja Saksa päättivät vaieta kaikista Syyrian rauhanneuvotteluista – kaikesta positiivisesta kehityksestä, mitä tapahtui Syyrian suhteen, jotta hyvin liekkiin puhallettu
Assad-viha saataisiin loimuamaan.

Vuosina 2012 – 2018 YK:n apulaispääsihteerinä toiminut vallankaappauksen suunnittelija Jeffrey Feltman pystyi vaikuttamaan YK:n sisällä Syyrian hallituksen vastaiseen toimintaan. Merkillinen uraloikka, aivan kuten Perhesillä!

Syyrian hallitusta ja presidenttiä rangaistiin, kun ne eivät hävinneet sotaa. Syyrialle asetettiin kostoksi paitsi Yhdysvaltojen myös ja EU:n, Kanadan, Australian, Sveitsin ja Arabiliiton talouspakotteet sekä estettiin kaiken humanitaarisen avun toimittaminen maan hallituksen kautta kuten normaalisti tehdään. Niukka humanitaarinen apu, myös YK:n toimittama, oli vietävä terroristien käsiin jääneen Idlibin maakunnan ja Turkin rajan kautta.

Kärsimys

Syyriaan kohdistetaan öljyn tuontisaartoa. Sen lisäksi Yhdysvallat varastaa miehittämillään alueilla Syyrian öljyä aiheuttaen kansalaisille kestämätöntä kurjuutta. Sanktiot on kohdistettu myös avustusjärjestöihin ja mittavaan osaan Syyrian omaa lääketieteellistä toimintaa.

Maanjäristyksen jälkeen syyrialaisten kärsimys on sanoin kuvaamatonta varsinkin, kun se on USA n ja EU:n tarkoituksellisesti aiheuttamaa. Avustusjärjestöt pelkäävät edelleen joutuvansa itse sanktioiden kohteeksi.

Syyria joutuu kärsimään siitä, että se ei sallinut Yhdysvaltojen NATO-liittolaisineen miehittää maata ja varastaa sen öljyä kuten Irakissa. Länsimaat tunnustavat Syyrian opposition ”lailliseksi hallitsijaksi” kuten ne yrittivät menetellä Venezuelassa. EU katsoo Syyrian hallituksen sortavan oppositiota, jota länsi tukee. Vuonna 2012 EU maista Ranska, Britannia, Italia ja Alankomaat sulkivat lähetystönsä Damaskoksessa.

Monet EU maat estivät Syyrian hallituksen järjestämien presidentinvaalien toteuttamisen omissa suurlähetystöissään. Muun muassa Saksa, jossa on paljon Syyriasta lähtöisin olevia pakolaisia. Ruotsissa vaalit pystyttiin järjestämään.
Presidentti Bashar al Assad sai vahvan mandaatin virkaan.

Syyria kuin Jugoslavia 

Maanjäristyksen aikana syyrialaiset joutuvat paljain käsin kaivamaan uhreja sortuneiden talojen kivilohkareiden alta. Maassa ei ole kaivinkoneita eikä niihin bensiiniä, sairaaloissa ei ole sähköä, sidetarpeita eikä lääkkeitä.

Syyrian kohtalo muistuttaa Jugoslaviaa, jossa 10 vuotta kestäneet totaaliset talouspakotteet ajoivat alueen 24. sijalta kansantuotteella mitattuna kehitysmaaluokkaan. 

Venäjä on todennut toimivansa ulkopolitiikassaan siirtomaavallan kaltaista toimintatapaa vastaan. Tällä hetkellä Venäjä on lännen pakotteista huolimatta valmis tukemaan Syyrian kansaa kaikin mahdollisin tavoin. Toivottavasti myös muut BRICS-maat uskaltavat lähteä mukaan.

Pirkko Turpeinen-Saari

2 kommenttia julkaisuun “NÄIN TOIMII VÄKIVALTAKONE

 1. EU-maiden pakotteet edellyttävät konsensuspäätöstä jäsenmaiden kesken. Jokainen EU-maa voi siis halutessaan vaikuttaa kieltäytymällä – jolloin pakotteita ei voida panna toimeen. Tämäkin EU-säädösten sinänsä oikea lähtökohta on kääntynyt päälaelleen. EU toimii siten, että vaikka jokainen jäsenmaa on erikseen vastuussa, niin jäsenmaiden päättäjät käyttäytyvät ikään kuin kukaan ei olisi vastuussa.

  Syyrian pakoitteiden vaikutuksista on vähemmän tietoa kuin Irakin, koska YK oli Irakissa 90-luvulla tarkkailemassa pakotteiden seurauksia. Kun Irakin voima-,
  vesi- ja jätevesijärjestelmät ensin pommitettiin toimintakelvottomiksi ja niiden korjaaminen estettiin varaosien toimituskiellolla, seuraukset olivat katastrofaaliset siviiliväestölle. Arvioitiin että miljoona irakilaista kuoli tauteihin jotka johtuivat veden epäpuhtaudesta ja jätevesien käsittelemättömyydestä. Näihin kuuluivat ne puoli miljoonaa lasta joiden kohtalosta syntyi sodan kyynisin ja julmin lausahdus: USA:n ulkoministeri Madeleine Albright katsoi että uhrit olivat valitettavia mutta tarpeellisia, ”the price was worth it”. Totuus oli, että lapset vain uhrattiin eikä tämä sinänsä rikollinen toimi tuottanut mitään sotilaallista etua.

  Syyriasta voimme olla varmoja siitä, että uhrien määrä on huomattavan suuri, vaikkakaan ei Irakin luokkaa. Sodan aikana siviilit kuolivat jäätyään ristituleen tai joutuivat terroristijoukkojen sirpalepommien uhreiksi. Mutta lääkkeiden saannin osalta samoin kuin riittävän ravinnon saannin osalta tilanne on vuosi vuodelta huonontunut vaikka sota on pääosin ohi. Näännyttävät pakotteet jatkuvat rangaistuksena hallitukselle kun se ei suostunut alistumaan jihadistijoukkioille.

  Kirjelmöin asiasta oikeuskanslerille keväällä 2020, jotta hän puuttuisi asiaan ja vaatisi hallitusta lopettamaan sanktiot, jotka ovat sekä laittomia että epäinhimillisiä. Vastauksena tuli bumerangi. Oikeuskansleri katsoi, ettei hänellä ole toimivaltaa ministereihin nähden tässä asiassa. Valitusoikeutta ei ole.

  Kun Suomen hallitus on ollut ymmärrettävästikin huolissaan Ukrainan lapsista niin se unohtaa samalla, että sen omat toimet mitä todennäköisemmin ovat johtaneet ja johtavat paljon pahempiin seuraamuksiin Syyriassa, asiassa johon he voisivat omalla päätöksellään välittömästi vaikuttaa lasten pelastamiseksi. Ukrainassa suurin lapsiuhrien määrä on syntynyt Suomessa näkymättömän sodan aikana 2014-2022, kun presidentti Poroshenko ilmoitti, että ”meidän lapsemme käyvät koulua ja heidän lapsensa ajetaan kellareihin”, joita pommitettiin jatkuvalla tykistötulella. Tämä pommitus on edelleen jatkunut ja lienee niin, että sodan uuden vaiheen uhrit ovat edelleenkin saman alueen lapsia. Nämä ovat sitä väestöä, josta ent. pääministeri Julia Timoshenko vuodetussa puhelinkeskustelussa sanoi kollegalleen, joka kysyi ”mitä teemme näille seitsemälle miljoonalle (venäjänkieliselle)” ? ”Laitetaan atomipommi” huusi rouva Timoshenko puhelimeen. Tämä oli v. 2014.

Vastaa