Pääministerin työkunto on tutkittava

Pääministeri Sanna Marinin vihapuhe on ollut keskeytymätöntä ja kiihtyvää. Vierailullaan Kiovassa 10.3.2023 hän toisteli aikaisempia kiihkeitä lausuntojaan ja tuli lupailleeksi myös Suomen Hornet- hävittäjien luovuttamista Ukrainalle. Marin ylitti viimeistään nyt kaikki valtionjohdolle kuuluvat diplomatian, sopivaisuuden ja järjellisyyden rajat.

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi Marinin puheita reissultansa Yhdysvalloista. Presidentti viestitti, ettei Hornettien luovuttamisesta ole keskusteltu kenenkään kanssa. Puolustusministeri Antti Kaikkonen kertoi yllättyneensä pääministerin avauksesta. Kotimaassa Marinin puheita on sanottu lapsellisiksi ja harkitsemattomiksi. Jopa Marinia rakastavassa mediassa pääministeri saa nyt ankaraa kritiikkiä.

Ukrainan presidentin kutsusta toteutettu vierailu ja osallistuminen äärinationalistisen sotasankarin muistotilaisuuteen osoittivat, ettei Marin ymmärtänyt antautuvansa Zelenskyin massiivisen propagandan välineeksi. On mahdoton ajatus, että yksikään Suomen aikaisemmista pääministereistä olisi astunut yhtä ilmeiseen ansaan.

Viha ja suosion sokeuttava vaikutus on paha yhdistelmä. Viha turmelee, narsismiin liittyneenä se voi turmella täydellisesti. Marinin harkintakyvyn kroonistunut pettäminen pakottaa kysymään hänen sopivuudestaan maamme poliittiseksi johtajaksi. Asia on vakavuudessaan Suomen turvallisuuden kokoinen.

Ketä pääministeri kuuntelee, vai kuunteleeko enää ketään? Sanna Marinin kotimainen ja kansainvälinen lento on ollut päätä huimaavaa. Se on huimannut kaikesta päätellen myös hänen oman päänsä, vienyt tajun ja ymmärryksen korkean aseman tuomista velvollisuuksista ja vastuusta.

Maan edun kannalta on tarpeen, että pääministerin työkunto tutkitaan huolellisesti ja riippumattomasti. Se palvelee myös Sanna Marinin omaa etua.

+++

 

6 kommenttia julkaisuun “Pääministerin työkunto on tutkittava

 1. Eihän nämä Sanna Marinin tähänastiset saavutukset ole päätä huimanneet, mutta kyllä nyt tuli pohja noteeraus.
  Minulle ei helposti tule mieleen yhtään päätöstä, josta olisi ollut hyötyä Suomen kansalle. Sanna Marinin tekemät päätökset ovat olleet EU:lle mieleisiä, mutta minä en niitä arvosta.
  Kai ne päätökset ovat olleet kansanmielestä hyviä, kun Sanna nyt on suosionsa huipulla.
  Tällaisen kuvan tuolta valtamediasta saa, vaikka yritän välttää sen seuraamista.

 2. Olen useaan kertaan kirjoittanut, että hän on sairas. Toisaalta suorastaan irvokasta, että kansa vain katsoo ja eduskunta vaikenee, kun sairas ihminen häärii maailmalla (ja Suomessa ) niin että häpäisee itsensä ja koko maan. Lehdet myyvät säälimättä hänen käyttäytymistään.

 3. Normaalia nykypäivän kiertelyä. Vastaus ”asiasta voidaan keskustella” on semanttinen väistö, joka tarkoittaa kyllä/ei, viitaten kuinkin mahdolliseen kyllään. Ulkomailla edustava pm voi vain vastata, että ”hänen omasta mielestään”, koska hän ei voi sanoa juuta tai jaata puolustusvoimien tai tasavallan presidentin puolesta. Joka tapauksessa Suomrn maine sai ankaran kolauksen maailman enemmistön silmissä maan hallituksen ykkösministerin laskiessa kukkia yhden tunnetuimman eurooppalaisen uusnatsin haudalle. Täysin käsittämätöntä luonnollisesti on, että hän kunnioitti äärioikeistolaisen väkivaltaisen militantin muistoa ns. työväenpuolueen puheenjohtajana.

 4. Pääministeri Marin joutuu edustamaan maata kohtuullisen kokemattomana ja myös kohtuullisen suppealla kielitaidolla. Tilanne on varmasti henkisesti todella kuormittava ja näkyy ehkä juuri ylilyönteinä ja yliaggressiivisuutena. Presidentti Niinistö on kokeneempi ja puheissaan varovaisempi, joku voisi sanoa, jopa mitäänsanomattomuuteen saakka. Niinistö junailee asioita mieluummin kulisseissa. Harkitut sutkautukset kasakoista yms. ovat osa (julkisuuden kipeän presidentin) taktiikkaa. Medialle sutkautukset ovat helmiä, joista tehdä otsikoita.

 5. Marin on vastenmielisempi militantti, kuin maamme militantit miehet. Tietämättömyys, ymmärtämättömyys ja näköalattoomuus sotaa uhoavassa naisessa on ilkeää katsottavaa ja kansallemme äärimmäisen vaarallista, koska se johdattaa kasvavia nuoria vihan ja väkivallan valtakuntaan.

Vastaa