Pitää opetella nauramaan

Olen innoissani tästä julkaisusta, koska tiedän tämän tuovan meitä yhteisten asioiden äärelle. Hajaantumisen aika on ohi ja alamme astella kohti toisiamme elämänmyönteisessä hengessä.

Olen ollut pienestä pitäen maailmanparantaja. Aikuisena minusta tuli terapeutti ja kouluttaja. Kirjoitan hyväksi havaituista ja käytännön elämässä testatuista itsehoidollisista menetelmistä.

Tavoitteena on, että löydämme itsessämme olevat, löytämistä odottavat voimavarat. Kyse on yksinkertaisesti siitä, mihin kiinnitämme huomiomme ja minkä annamme vallata elämämme. Hyvinvointi on pieniä tekoja ja pienestä voi kasvaa suurta.

Plussalla vaiko miinuksella?

Hyvinvoinnin perusta on yksinkertainen, mutta vieraantuminen luonnollisesta ympäristöstä ja elämäntavoista on tehnyt meistä haavoittuvia. Terveys on tasapainoa itsen, toisten ja ympäristön suhteen ja näiden kaikkien kesken.

Pitkään jatkunut epätasapaino sairastuttaa. Siksi meidän tulee havahtua korjaamaan epätasapainot ajoissa, mieluusti jo ennen kuin ne aiheuttavat vaivoja, sairauksista puhumattakaan.

Voimaraisuutta voi arvioida 1-10 asteikolla. Voin huonosti numero 1, voin loistavasti numero 10. Jos numero on alle kuuden, on aika istahtaa pohtimaan mistä on kysymys. Jo asian huomaaminen on terapeuttinen teko, josta voi päästä hyvään alkuun. Jonkin minussa pitää muuttua, ja kuka muu sen voi tietää kuin minä itse?

Energiataso korreloi immuunivasteen suhteen. Puhti pois tarkoittaa alentunutta vastetta. Millä puhtia voi lähteä nostattamaan jos takki on tyhjä? Pilleripurkista apua ei löydy, ei myöskään alkoholin tai muista myrkyistä.

Kyse on aina oman itsen kohtaamisesra. Pysähtymisestä ja omaan asiantuntijuuteen uskomisesta.

Ilon kautta

Asenne ratkaisee. Hapan naama on huutomerkki: energiat ovat huvenneet. Hartiat lymyssä laahustaminen kertoo karua kieltä otteen menettämisestä. Elämän haasteiden keskellä eksyminen on yleistä mammonaa ylistävässä maailmassa.

Vanhan kansan lausahdus, että nauru parantaa, pitää paikkansa. Nauraessa pää tyhjenee ja keho rentoutuu. Stressaantuneena ja huolissaan oleva ihminen ajattelee yli 50 000 ajatusta päivässä.

Miten tuon pulinapoksin saa hiljennettyä edes hetkeksi? Se onnistuu suuntaamalla huomio toisaalle! Kuulosta helpolta ja lopulta se onkin sitä.

Pitää opetella nauramaan. Itsekseen hekottelu ei ehkä heti onnistu, mutta mikä estää kutsumasta naapureita kohottamaan energioita ja löysämään liian kireitä otsanahkoja.

Jonkun on otettava johto ja ohjeistattava naurajia. Tekonauru syntyy hekottelemalla nauru tavuilla, ja äänenpainojen muuttelu saa lopulta luonnollisen naurun esiin. Mikä

on riemastuttavampaa kuin nauraa vedet silmissä ystävien, tuttavien tai oman perheen kanssa?

On tutkittu, että nauru vapauttaa hyvänolon hormooneja ja kehon jännitykset laantuvat. Aineenvaihdunta vilkastuu, verenkierto paranee ja voiman tunto kasvaa , mikä parasta, immuunivaste nousee. Terveysvaikutteista ja niin mukavaa.

Huumorilisät

Lasten suusta jutut, hauskat eläinvideot, vitsit ja komediat tuovat lisämaustetta arkeen. Niitä kannattaa jakaa, koska mitä useampi saa kiinni tästä perustavaa laatua olevasta itsehoidon keinosta, sitä varmemmin ilmapiiri kohenee ja hyvinvointi lisääntyy.

On ihmisiä jotka ovat vieraantuneet myönteisyydestä ja eivät syty millään kevennettyyn versioon elämästä. Ilonpilaajia on aina, ja he kykenevät madaltamaan toisten mielialoja. Ilo värähtelee korkeammalla tasolla, myrtyneisyys on raskasta.

Sanotaan, että yksi kyllästynyt elämänkieltäjä vaikuttaa kymmeneen myönteiseen kanssakulkijaan vahingollisesti. Jokainen voi pohtia kumpaan leiriin kuuluu. Peiliin vilkaisu voi antaa vastauksen. Kun haluan voida paremmin, aloitan itseni valmentamisen ja lakkaan vaatimasta muiden muuttumista. Hymy on ilon viesti sydämmeltä toiselle.

Olemme niin paljon enemmän, kuin luulottelemme. Ajatus on liikkelle paneva teko. Vaikeudet, haasteet ja erehdykset kuuluvat elämään. Suhtautumisemme niihin ratkaisee paljolti sen, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Ennaltaehkäisevä asenne on vastuullista toimintaa paremman elämän rakentumiseksi. Valintojen seuraukset näkyvätt elämässämme, jos eivät aivan heti, niin hetken päästä. Elämän kurssin korjaaminen ei maksa mitään ja tuotto on takuuvarma.

Vastaa