Sinussa on kaikki tarpeellinen

Sinä olet maailmankaikkeutesi keskiössä. Elämän energia värähtelee kaikille tasapuolisesti, sinä värität kauttasi virtaavan voiman itsesi tuntuiseksi. Olet luova olento, joka luo oman oloistasi elämää. Ajatukset, sanat, teot ovat luomuksesi työkaluja. Ovatko työkalusi hyvässä kunnossa, terässä, niin kuin sanotaan?

Asiantuntijuutesi on ehdotonta. Kokemuksiasi ei voida mitätöidä ja on äärimmäisen tärkeää tunnistaa ja tietää, miten voit toimia elämää edistävillä tavoilla. Sekasortoinen mieli ja poukkoilevat ajatukset tuottavat negatiivisia kokemuksia. Eikö ole itsestään selvää, että mielenrauhan saavuttaminen, ulkoisesta mylläkästä huolimatta, on ensiarvoista?

Miten saada myllertävät ajatukset ja tunteet tyyntymään? Haasteet eivät ole vähenemässä, kuten uutisoinneista voidaan päätellä. Kun kerran olet elämäsi pääosassa, kuiskaaja ja puvustaja, lavasteista puhumattakaan, on H-hetki istahtaa itsesi äärelle.

Istahtaminen itsensä äärelle on mielenkiintoinen kokemus. Kerrankin voi kiinnittää huomion todelliseen toteen, joka on voinut jäädä vaille huomiota, ulkoisessa elämässä meneillään olevien tapahtumien johdosta. Kääntyminen voimavarakeskukseen avaa aivan toisenlaisen näkymän.

Menneisyyden taakat

Kuinka paljoa kannat mukanasi? Muistot, kokemukset ja tunteet kuormittavat etenemistä, askel alkaa painaa, uni ei tule, ruoka ei maistu tai voi olla koko ajan nälkä. Stressi ruokkii hermostuneisuutta, verenpaine tykittää päätä ja rintaa. Kiire juoksuttaa, kun tosiasiassa ehdit perille kävelemällä. Mikä sinua ajaa?

Pelko tulevasta, ahdistus menneistä ja sinä siinä keskiössä. Yksinkertaisesti tee rauha menneisyytesi suhteen. Et voi palata huushollaamaan raunioitunutta linnaketta, olipa se karille karahtanut parisuhde, ystävyyden päättyminen tai mikä muu mieltäsi musertava kokemus. Rauhan tekemiseen et tarvitse mitään riittiä tai manööveriä.

Kilauta tai kirjoita omaatuntoasi kaivavalle vastapuolelle ja kerro, että eiköhän tämä nyt riitä, elämä jatkuu, hyvää jatkoa, anna anteeksi, saat anteeksi ja näkemiin. Kuinka vankan linnakkeen olet rakentanut itsesi suojaksi ja samalla lukinnut itsesi elämän puuhun? Vapaudesta voi tulla vankila ja luovuudesta luopuminen.

Toisaalta, jos olet vahvatahtoinen päällepäsmäri, joka jakelee tuomioita vähänkään poikkiteloin asettuneille, sinun on myös kyettävä mennä puolitiehen vastaan. Kysymys on itsestä ja oman toiminnan seuraamuksien kohtaamisesta. Parempi myöhään, jos ei aiemmin ole kyennyt, halunnut tai kehdannut.

Ihmissuhteiden merkitys on suunnaton ja sillä rintamalla syyn- ja seurauksen lainalaisuus jyllää tehokkaimmin. Emme pääse etenemään, kun pidämme yllämme vanhaa kuosia olevaa rippipukua tai liian pieneksi jääneitä kenkiä. Lisäksi vielä raahaamme repussamme sukulinjan oppeja ja opetuksia siitä, miten toimien kelpaamme yhteisömme jäseneksi. Pahnan päällimmäisenä on täysi työ saada hengitettyä, mikä on kaiken hyvinvoinnin, niin kehon kuin mielenkin, perusta.

Läsnä olemisen taika

Menneisyys on eletty, kokemuksien jättämät tunne tilat, muistot ovat muassa. Jos olet tasapainossa menneen suhteen, olet ottanut opiksi ja voit suunnata energiasi uuden luomiseen. Olet eheästi läsnä istahtaessasi itsesi ääreen. Kiinnitä huomio luonnolliseen hengitykseen. Sulje silmät, käännyt siten oitis sisäiseen itseesi. Nenän kautta sisään, vatsaan asti, ilman pakottamista. Suun kautta tasaisena puhalluksella ulos ja lihakset rentoutuvat. Korviin asti nousseet hartiat laskeutuvat oikeisiin kohtiin. Toista niin kauan, kun tunnet tarvetta, mutta älä ylihengitä, ettet pyörtyä pötkähdä äkillisestä hapen saannista.

Mitä pidempään olet puuskuttanut stressisi ja taakkojesi kanssa, sitä enemmän tämä harjoitus tuntuu ja voi aiheuttaa tuntemuksia. Suhtaudu kokemukseen myönteisesti, älä kuuntele mielesi lannistavia huokauksia. Suurin vaikuttaja on rutinoitunut ajatusmalli, se ei anna uudelle tilaa ennen kuin saat niskalenkin itsestäsi ja laiskan sitkeästä luulosta, eihän tämä mitään auta…

Varaa itsellesi aika, jokaiselle päivälle. Aivan kuin menisit parantajan vastaanotolle. Pidä aikataulusta kiinni, sillä parantajasi odottaa tapaamistasi uskollisena. Istahda mukavaan tuoliin, niin että jalkapohjat yltävät lattiaan ja tunnet selän saavan tukea. Et voi keikkua jakkaralla tai maatalojottaa, koska kehosi avautuu uudistaville voimille, kun selkärankasi on suorassa ja pääsi on selkärangan luonnollisena jatkeena.

Sinun ei tarvitse huiskia tai huojutella, ei mumista eikä muutoinkaan pitää manööveriä yllä. Kaikki ylimääräinen kannattaa kitkeä, koska et tarvitse mitään ylimääräistä. Olkoonkin, että juutuubista kailottaa milloin minkälaista opastusta ja ainoaa oikeaa tapaa päästä rauhan tyveneen. Sinä olet oman onnesi seppä tässäkin kokemuksessa.

Kurinalaisuus on ehdottoman tärkeää

Laiskan sitkeys ja rutinoitunut tapa olla omalla tutulla sekavuusalueella on este. Kaikki muutos, olkoon kyse hyvinvoinnin kasvusta tai mistä tahansa omaan liittyvästä, vaatii tahtoa ja sitkeyttä. Tiedät kokemuksesta, kuinka kurjalta tuntuu, kun elämä kiertää kehää, mikään ei muutu itsestään, vaikka sinut on ehkä saatu uskomaan, ettei sinun tarvitse ponnistella.

Mistä muualta saat virtaa kintereisiin, kun ponnistelujen jälkeen huomaat ylittäväsi maaliviivan? Ota itseäsi niskasta kiinni, haasta itsesi muutokseen paremman elämän puolesta. Lopeta uhrina oleminen ja pane toimeksi. Jos tänään aloitat, olet kuukauden kuluttua jo paremmassa vireessä.

Kevät tekee tuloaan. Linnut jo lennähtävät iloa siivissään. Oikaise sinäkin pimennossa olleet siipesi ja nauti uudesta ulottuvuudesta. Sinusta kuoriutuu oman elämäsi mestari.

2 kommenttia julkaisuun “Sinussa on kaikki tarpeellinen

  1. Meille on kirjoitettu ikiaikainen tieto soluihimme. Sitä ei voi valhe, pinnallisuus, eikä vallan syöttämä vha voi poistaa. Sinun sanoissasi säteili viisaus! Ihan kuin kuulisi kyyhkyn pörähtävän RAUHANlentoon.

  2. Asiaa. Kansa jakautuu. Hajoita ja hallitse Toimii! Tämä kriisi on myös ihmissuhde kriisi. Jo korona rokotukset ja maski aiheutti rajua erimielisyyttä. Itse en maskeja käyttänyt ja rokotuksia ottanut, joten sain hirveät vihat päälleni ja hyvä ettei poltettu roviolla. He he. Samoin politiikka, olen Rauhanmies ja vihaan NATO-mafiaa, Venäjän eristämistä, aseteollisuutta ja vastakkainasettelun lisäämistä yms. , taas kauhea viha, kaverisuhteiden katkeamisia ja puhumattomuutta, koska olen tyhmä, luopio, putinisti yms. Elämä ei aina ole helppoa, ( jos ajattelee ) varsinkaan tässä valhe-median maailmassa, joka lähinnä ajaa lääketehtaitten ja aseteollisuuden etua. Ne pörssikurssit! Pelko on hyvä ase Bisnekseen.

Vastaa