VIISI RÄIKEÄÄ VALHETTA VAI YKSI SUURI KUPLA

Jos Putin puhui totta, Suomen Nato-hakemuksen perustelulta putoaa pohja

Viisi räikeintä valhetta? Ilta-Sanomien mukaan Putin olisi äskeisessä puheessaan valehdellut, että 1) Länsi aloitti sodan, 2) Putin tekee kaikkensa, jotta rauha olisi taattu. 3) Pedofilia on läntisen elämän normaali. 4) Ukraina oli valmis ottamaan ydinaseet, ja 5) Kiovassa on natsihallitus.

Tarkastelemme lehden mielenkiintoisia väitteitä kriittisesti. Lukijalla on silti oikeus ja melkeinpä velvollisuus tehdä oman päätelmänsä. Totuuden etsijällä on tässä maailmassa edessään mutkainen polku.

Putinin ensimmäinen ”valhe” on tärkeämpi kuin neljä muuta yhteensä. Kuka aloitti sodan? Lännen ajattelu ja toiminta on perustunut väitteeseen, että kysymys on Venäjän ”hyökkäyssodasta”. Tätä sanaa on toistettu poliitikkojen puheissa.

Lännen mediassa ”Venäjän hyökkäyssotaa” on hoettu ja hoetaan joka päivä lähes kaikissa Ukrainan kriisiä koskevissa jutuissa. Koko läntisen median journalismi on perustunut tähän sloganiin.

”Venäjän hyökkäyssota” on syvälle tajuntaan hakattu käsite. Sillä on perusteltu Kiovan hallinnolle lähetettyjä massiivisia asekuormia ja valtavia rahamääriä. Myös Suomen kannalta ”Venäjän hyökkäyssota” on ollut keskeinen. Se on peruste Nato-hakemukselle.

Jos väite ei olisi totta, putoaisi pohja Suomen Nato-hakemukselta ja samalla maamme ulko- ja turvallisuuspolitiikan täyskäännökseltä. Jos sotaa ei aloittanutkaan Venäjä vaan länsi, maailman johtajien ja heidän joukossaan Suomen pääministerin ja presidentin Venäjää vastaan suunnatut puheet osoittautuisivat valheelliseksi propagandaksi. Kysymys on siis iso, historiallinen.

Kuka siis valehtelee?

Kaappaus vai kumous

Vastauksen juuret löytyvät 1990-luvun alusta. Antoiko länsi tuolloin Neuvostoliiton johtajalle, presidentti Mihail Gorbatshoville lupauksen, ettei sotilasliitto Nato laajene enää itään ”tuumaakaan”? Vai onko, kuten lännessä on väitetty, kysymys vain suupuheesta?

Ruotsalainen arvostettu professori Ola Tunander, joka toimii norjalaisessa rauhanjärjestössä, on vakuuttanut, että lännen lupaus on ”dokumentoitu moneen kertaan” asiapapereissa ja ”protokollassa”. Samaa on todistanut amerikkalainen professori Jeffrey Sachs, joka toimi kyseisenä ajankohtana mm. Gorbatshovin neuvonantajana taloudellisissa kysymyksissä. Muitakin todistajia on, mutta Tunanderin ja Sachsin argumentoinnit ovat ehkä vaikeimmin mitätöitävissä.

Sitten vuoteen 2014. Tapahtuiko Kiovan Maidanin aukiolla vallankumous, kuten länsi väittää, vai aseellinen vallankaappaus? Jo heti verilöylyn jälkeen myös suomalaisessa mediassa kerrottiin diplomaattien paljastetusta puhelusta, josta kävi vakuuttavasti ilmi, että Maidanin ampujat olivat ”uuden hallinnon”, siis Yhdysvaltain asettaman vallankaappaushallituksen tilaamia.

Maidanin tapahtumista ja väkivaltaisesta vallanvaihdoksesta on lännessä oltu nyttemmin aika hiljaa. USA:n osuutta tilanteen luomisessa on vaikea kiistää, koska video- ja muuta aineistoa korkeiden amerikkalaisten poliitikkojen mukana olosta on runsaasti.

Sisällissota

Alkoiko sota Maidanin ampujaisista vai Ukrainan sisällissodasta eli Kiovan hallinnon sotatoimista Itä-Ukrainan asukkaita kohtaan? Kahdeksan vuoden aikana Ukrainan armeija surmasi tuhansia ja tuhansia ihmisiä, omia kansalaisiaan, sillä Kiova ei ollut tunnustanut alueiden itsenäisyyttä. Pahimpien arvioiden mukaan uhreja oli jopa 14 000, joten on oikein kysyä, ylittyikö kansanmurhan raja.

Kaikkina noina vuosina Suomen media raportoi sotatoimista ja uhreista vain Ukrainan puolelta rintamaa. Donbasin asukkaiden hädästä kertoi vain ”separatisteja” puolustamaan tullut Venäjä ”propagandassaan”.

Viikon ero sotatoimien startissa

Helmikuun 24. päivänä vuonna 2022 Venäjän asevoimathyökkäsivät Ukrainaan. Se on kiistatonta. Mutta yhtä kiistatonta on, että USA:n varustamat, kouluttamat ja kaikin tavoin tukemat Ukrainan joukot, joita oli keskitetty Donbasin rajalle 100 000 sotilaan verran aloittivat tulituksen viikkoa ennen Venäjää, eli 17. helmikuuta 2022.

Jos sodan katsotaan alkaneen helmikuussa 2022, aloittajasta ei ole epäselvyyttä. Mutta ymmärrettävästi länsi ei ole nostanut esille Ukrainan asevoimien offensiivia, koska se osoittaisi ”Venäjän hyökkäyssota” -iskulauseen valheeksi. Suuri kupla puhkeaisi.

Toinen valhe?

Putinin toinen räikeä valhe on IS:n mukaan se, että hän väittää tekevänsä kaikkensa rauhan takaamiseksi. Sotaa käyvän maan johtajan lausuntoa voidaan pitää valheellisena samoin perustein kuin esimerkiksi Yhdysvaltain väitettä, että se on tuhonnut valtioita lisätäkseen niihin demokratiaa ja tappanut miljoonia parantaakseen ihmisoikeuksia.

Liioittelua ja kärjistämistä?

Kolmas Venäjän presidentin ”räikeä valhe” on lehden mukaan se, että pedofilia on läntisen elämän normi. IS käyttää asiantuntijanaan Ulkopoliittisen instituutin (UPI) ohjelmajohtaja Arkady Moshesta, joka sanoo: ”Meillä ei ole todisteita, että siihen (että pedofilia on läntisen elämän normi) todella uskotaan.”

Putin puhui perinteisten perhe-arvojen puolesta ja väitti lännen tuhoavan ne. ”Katsokaa, mitä he tekevät omille ihmisilleen. Kysymys on perheen, kulttuurisen ja kansallisen identiteetin tuhoamisesta, perversiosta ja lasten hyväksikäytöstä pedofilia mukaan lukien. Kaikki tämä on julistettu normaaliksi…”

Kuinka räikeästä valheesta on kysymys? Toimittaja Aarno Malinen teki kirjan nimeltä ”Pimeyden ytimeen” ja meni sitä tehdessään niin syvälle pahuuden valtakuntaan, että joutui hakeutumaan terapiaan. Kirja kertoo Internetin pimeästä Tor- verkosta, josta voi hankkia huumeita tai ostaa vaikka murhan.

Pimeyden ydin on kuitenkin vielä syvemmällä, laajoissa pedofiilien yhteisöissä, jotka nauttivat lasten kärsimyksestä, jakavat väkivaltaisia videoita lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kannustavat toisiaan suorittamaan mitä hirveimpiä tekoja.

Helsingin Sanomat teki kirjasta laajan jutun. Siinä kerrotaan, että viranomaisten on todella vaikea päästä käsiksi pimeän verkon rikollisiin, ja että esimerkiksi siellä käytävässä huumekaupassa Suomi on kärkimaa. Tor-verkko ei tietenkään tarkoita, että pedofilia olisi koko länsimaailman hyväksymä normi, mutta Malisen teos todistaa, että perverssi ilmiö on paljon karmeampi ja paljon laajempi kuin luullaan.

Räikeän valehtelun sijasta Putinia voi syyttää liioittelusta, ja Ilta-Sanomia kärjistämisestä. Pedofilia oli vain yksi niistä sanoista, joilla Putin kuvasi käsitystään lännen moraalisesta rappeutumisesta. Siitähän jotkut konservatiivisesti ajattelevat puhuvat Suomessakin, maassa, jossa parlamentissa väiteltiin siitä, kuinka usein ihminen saa vaihtaa sukupuoltaan, vainko kerran vuodessa.

Vladimir Putinin vanhakantainen mielipide kiteytyi, kun hän ihmetteli anglikaanisen kirkon aikeita tutkia, olisiko jumala sukupuoleton. ”Isä, anna heille anteeksi, he eivät tiedä, mitä tekevät”, Putin lausahti.

Katumusta

Neljäs IS:n mainitsema valhe oli Putinin toistama väite, että Ukraina olisi valmis ottamaan haltuunsa ydinaseita. Ukrainaan jäi Neuvostoliiton perintönä noin 5 000 ydinasetta.
Lehden käyttämä asiantuntija sanoo, että ”Ukrainassa on ollut katumusta siitä, että maa luopui kaikista ydinaseistaan, sillä ydinaseita pidetään ainoana varmana takeena alueellisesta koskemattomuudesta”.

Arkady Moshes sanoo, ettei Putinin väitteelle ole ”mitään pohjaa”. Putin näyttää olevan eri mieltä ja saattaa olla tästä asiasta paremmin informoitu kuin UPI:n ohjelmajohtaja.

Patsaita Banderalle

Viides ja viimeinen valhe – ”Kiovassa on natsihallitus”. Kysymys ei ole valheesta vaan näkemyksestä, jolla on taustansa. Natsit suorittivat Odessassa vuonna 2014 hirvittävän joukkomurhapolton. Ilta-Sanomat otsikoi tuolloin: ”Vain fasistit voivat tehdä tämän”. Tapauksen tutkinta on yhä ”kesken”.

Avoimet natsien soihtukulkueet, Azov-pataljoonan taistelu Mariupolissa, palavat kirjaroviot, puolueiden ja ”väärien” medioiden kieltämiset todistavat ehkä jotain hallituksen toiminnasta. Vielä enemmän ehkä se, että historiallisen natsisankari Banderalle ja muille aatteen idoleille on pystytetty patsaita, nimetty katuja, puistoja ja urheiluhalleja pitkin Ukrainaa.

Lännessä on ylistetty Ukrainaa demokratian esitaistelijaksi. Todistettaviin faktoihin nähden se on käsittämätöntä. Maan korruptio on myönnetty, mutta samalla on kehuttu sen voimakkaita toimia lahjonnan kitkemisessä. Ylimpiä vallanpitäjiä on eronnut ja erotettu, mutta ei ole voitu selvittää, onko kyse rikollisten poistamisesta vai valtataistelusta.

12 kommenttia julkaisuun “VIISI RÄIKEÄÄ VALHETTA VAI YKSI SUURI KUPLA

 1. Tietääkseni Venäjä oli merkittävässä roolissa siinä, että Minskin sopimukset saatiin aikaisiksi. Lisäksi kaiketi Venäjä yritti saada ne myös toteutetuiksi, mikä olisi tarkoittanut rauhaa Ukrainaan. Nythän on käynyt selväksi, että Ukraina itse – kuten myös Saksa ja Ranska – pelasivat Minskin sopimusten ympärillä vain aikaa päästäkseen uudestaan hyökkäämään, mutta nyt entistä paremmin varustautuneena. Eli ilmeisestikin Venäjä oli se rauhaan pyrkivä sopimuksen takaaja, Ukraina, Saksa ja Ranska sotaan pyrkiviä. Lisäksi Krimin kansalaisten tahdon toteutuksen voi nähdä rauhan takaamisena heille, samoin Itä-Ukrainan väestön, joskin heidän osaltaan turvallisuus ei ole vielä täysin toteutunut. Eivät Putinin puheet rauhaan pyrkimisestä tyhjän päällä ole, vaikkakin Ukrainan ja länsimaiden vastustus tekee siitä vaikean.

  Pedofilia ei ole todellakaan normi länsimaissa – vielä. Kuitenkin sitä kohti ollaan uskoakseni menossa mm. alentamalla ikärajoja. Asiasta saatetaan tehdä jopa ihmisoikeuskysymys esimerkiksi väittämällä, että lapsillakin täytyy olla oikeus seksuaalisen mielihyvän kokemiseen.

  Mitä ydinaseisiin tulee, niin eikös Zelensky niistä haaveillut. Itse kuvittelisin, että jos Nato saisi toimia Ukrainassa, kuka sen tietäisi, olisiko siellä myös Naton ydinaseita. Korjatkaa, jos olen väärässä, eli onko kuitenkin niin, että esimerkiksi Venäjä varmasti tietäisi hyvin, jos Suomeen tuotaisiin minkäänlaisia ydinaseita.

  Ukrainan natsismista tai ainakaan natsihenkisyydestä ei tietenkään ole mitään epäilystä. Kysymys kuuluu pikemminkin niin, että kuinka pitkällä natsismi on Suomessa ja muualla Euroopassa. Toisaalta en hallitse hyvin noita käsitteitä. Ehkä olisi tarkempaa puhua vain rasistisesta Venäjä-vihasta.

  1. ”…kuinka pitkällä natsismi on Suomessa ja muualla Euroopassa.” Tai kuinka lähellä uusliberalismin ideologia on fasismia/natsismia? Tai kuinka syvälle suomalaisten koteja Mediapooli, Laava, Nato ja kahdenvälinen sopimus USAn kanssa tuovat fasismin? Tai presidentti ja ministerit, jotka haluavat kaikkien venäläisten kärsivän? Miksi oikeuskansleri selvittää poliisin halua noudattaa esitutkintalakia? Jne.

 2. Lupaukset Gorbatsoville siitä, ettei NATO laajene tuumaakaan itään on hyvin selkeästi selostettu ekonomi Jeffrey Sachsin toimesta ja niistä on kirjalliset dokumentit olemassa. Washingtonin yliopisto on ilmeisesti se laitios jossa sopimukset ovat laajimmin koottuna. Sachs onkin eräs avaintodistaja nykykriisin synnystä koska hän henkilökohtaisesti oli tapahtumissa mukana. Hän ehti toimia neuvonantajana sekä Neuvostoliiton, Puolan, Venäjän että Ukrainan hyväksi. Jos kukaan oli näköalapaikalla niin hän. Kun Sachs oli saanut talousohjelmansa Puolalle valmiiksi ja se osoittautui toimivaksi hän esitti maansa hallitukselle, että Venäjää avustettaisiin samalla tavalla. Ei tullut kuuloonkaan, Venäjä haluttiin pitää pysyvässä kriisissä ja heikkona.

  Sijoitusanalyytikko Alex Krainer joka on tutkinut oligarkki Bill Browderin toimia Venäjällä sanoo Sachsista, ettei tämä sekaantunut niihin hämäräpuuhiin mitä tekivät muut talousneuvonantajat kuten Browder itse sekä ruotsalainen ekonomi Anders Åslund. Krainer kirjoitti kirjan Browderista ja niin suuri on tämän oligarkin mahti, että hän on pystynyt estämään sen myynnin suurissa nettikaupoissa kuten amazon. Browder oli se henkilö joka taruillaan sai kongressin säätämään ensimmäisen sanktiopaketin ”Magnitsky-lain”. Itse Browder kuitenkin siirtyi USA:sta Britanniaan koska pelkäsi, että lain koura saattaisi tavoittaa hänet ensin mainitussa maassa. Ellen väärin muista Magnitsky-sanktiot olivat ne joista Paavo Lipponen hehkutti, että ”Suomi noudattaa viimeistä piirua myöten”.

  Pedofilia-asialla saattaa olla pidempi jälki presidentti Putinin muistissa kuin tiedämmekään. Putinin asemapaikkana oli Berliini, jossa hän oli toimessa kun muuri poistui ja hän joutui rauhoittelemaan väkijoukkoa suurlähetystön portilla. Saksassa näet levisi liberaalipiireissä (ei puolueessa) laajemminkin 70-luvulta alkaen ja 80-luvulla virtaus joka yritti murtaa käsityksiä lasten ruumiillisesta koskemattomuudesta ja suhteellistamalla pedofilia-käsitettä. Tämän asian on täytynyt olla Putinin tiedossa ja järkyttäneen häntä jo tuolloin.

  Zelenskyhän esitti Münchenin turvallisuusfoorumilla vuosi sitten, että Ukrainan pitäisi harkita ydinaseen uudelleen käyttöönottoa. Ja sen sijaan, että arvovaltainen kuulijakunta olisi kauhistunut se antoi koomikolle raikuvat aplodit.

  Lopuksi kommentti Zelenskyn juutalaisuudesta, siten kuin sen näkee saksalainen ja Pietariin asettunut Thomas Röper, joka tuntee oman maansa historian. Röper toteaa blogillaan anti-spiegel.ru että natsismissa keskeisintä ei ole anti-semitismi vaan herrakansa-ajattelu. Kaikki natsit eivät innostuneet juutalaisvastaisuudesta mutta jokainen oli sitä mieltä, että saksalaiset edustivat herrakansaa. Toki muiden herrakansojen rinnalla. Tämä ajatus on saanut uuden muotonsa amerikkalaisessa ekseptionalismissa, ajatuksena siitä, että Yhdysvaltojen kansalla on missio koska se on muiden yläpuolella. Tätä julistavat presidentit ja jopa niinkin valveutunut kuin Obama teki sen hyvinkin painokkaasti.

  1. ”Zelenskyhän esitti Münchenin turvallisuusfoorumilla vuosi sitten, että Ukrainan pitäisi harkita ydinaseen uudelleen käyttöönottoa. Ja sen sijaan, että arvovaltainen kuulijakunta olisi kauhistunut se antoi koomikolle raikuvat aplodit.”
   ”…natsismissa keskeisintä ei ole anti-semitismi vaan herrakansa-ajattelu.” Paavo Löppösen mukaan uusliberalismin ideologian yksi keskeisiä työkaluja on ns. kaksoistotuus ja siihen kytkeytyvä ihmisten jako viisaisiin ja ei-viisaisiin. Eriarvoisuuden kasvaessa, yhä harvemman hallitessa elinehtoja, ihmisten luokittelu ja ihmiskäsitys toimivat perusteluna.

 3. Suomen yleinen media on hypännyt valheen kelkkaan. Harva pohtii mikä osuus aseteollisuudella on tähän sotaan, harva myös pohtii mikä osuus luonnonvarojen ja peltojen varastamisella on tähän sotaan. Jos Suomi toimisi puolueettomana, ei meidän tarvitsisi hirveästi miettiä kuka valehtelee ja kuka ei, asia ei meille kuuluisi ja näin Suomi voisi säästää miljardeja €uroja ja voisi laittaa nekin rahat oman maan hyväksi.
  Jo Kekkonen varoitteli neulanpistopolitiikasta. Nyt Venäjäviha on saanut sellaisia ulottuvuuksia, että oksat pois. kyse ei ole enää neulanpistopolitiikasta, vaan yleisen median Ompelukoneet käyvät 24 tuntia vuorokaudessa ja yötä päivää. On suoranainen ihme jos ei tästä sotaa saada aikaiseksi. USA on jo vallannut Suomen lapin ja se ei taatusti ole jäänyt Venäjältä huomaamatta. Tosin Venäjällä on nyt muuta puuhaa , mutta entä sitten kun Ukrainan sota on loppu? Kysymys tietenkin kuuluu kuka Saatanan Tunari päästi NATO/USA tänne riehumaan ja sotaa lietsomaan.

  1. Ei ole tunareita. Natolaiset ovat toistaiseksi edenneet menestyksellä. Niinistö ei ole tärkeä. Niinistön rahoittajat, lammaslauma ja rikollisesti vaikenevat eduskunnassa ovat tärkeitä. Media ei ole hypännyt valheen kelkkaan. Mediapooli on valheita generoiva sotakone. Monet miettivät sodan taloustiedettä, mutta Mediapooli hallitsee keskustelua. Suomi ei ainoastaan säästäisi vaan loisi vahvaa taloudellista perustaa tulevaisuudelle. Kun rauha syntyy niin millainen on suomalaisten tulevaisuus? Miten Venäjällä suhtaudutaan porukkaan, joka veteraanipoliitikon mukaan ”vuosi sitten lähestulkoon yön yli muuttaneet ja tarkistaneet käsityksensä.” Mitä sellaisen sakin kanssa voi sopia mitään?

 4. Jälleen hieno ja tärkeä artikkeli. Lukiessani sitä ja vastauksia, poimin joitakin kysymyksiä, joista ehkä joku voisi sinun tässä ja aikaisemmin esille nostamien kysymysten lisäksi koota fb-ryhmän Suositeltuja osastoon julkaisun.
  1. Kuka aloitti sodan?
  2. Miten suomalaisten turvallisuus vaarantui?
  3. Kielsikö Venäjä Suomea liittymästä Natoon 2021?
  4. Hyökkääkö Venäjä naapurimaihinsa?
  5. Mikä on Nato ja mitä sovitaan kahdenvälisesti USAn kanssa?
  6. Laajeneeko vai laajennetaanko Natoa?
  7. Mitä Venäjälle luvattiin 1990?
  8. Mitä tapahtui Maidenissa?
  9. Moninapaisuus? Anita Kelles-Viitasen hieno artikkeli Naapuriseuran Sanomissa.
  10. Ukrainan sisällissota?
  11. Milloin sota alkoi?
  12. Minski
  14. …

 5. Sodasta ja sodassa sisällä valehtelu on aina ollut suurta taidetta. Se on hyväksyttävää valtiovaletta. Siihen kansalaiset mielellään uskovat. Sotasensuuri on totuuden vastavoima. Kuitenkin sitä tarvitaan jollakin tavalla rauhankin aikana. Voidaan perustaa Mediapooli, jossa prässätään toimittajien ajatus (jos joku sellaisen uskaltaa tehdä) kuolleeksi ja homogenoidaan uutinen sisältämään totuutta kymmenen prosenttia.
  Uskonnosta, seksistä tai sairauksista puhuminen, tai niistä valehtelu on koettu kielteisenä ja torjuttavana tekona laajassa muodossa. Nyt muutama vuosi on sairauksista ja terveyden asioista saanut valehdella vapaasti. Valtiot jopa rahoittaa rokote- ja kuolleisuusvalheita lääketeollisuuden puolesta. Muuten ei ole selitettävissä että tuhannet erikoislääkärit, virustutkijat ovat tätä koronarokotetta vasaan. Siihen kööriin on liittynyt sadoittain vuoden 2020 puolestapuhujia lääkärimaailmasta. Itse olen viidesti rokotettu ja yhä hengissä.
  Uskonto on yhä lailla hyvin suojattu. Se ei paljon ole muuttunut Ruotsin lakikirjan tekstistä 1742 juutalaisuus ja islam peräti erikoislakiteitse, kun luterilaisuus jäi pois niistä suojeluista. Nyt islamin arvostelu on ilmiannosta syyttäjällä heti. Hän/se vaatii vihalisää tuomioon. Antaas olla kun Turkin vaikutus saadaan lisättyä vielä kevättalven aikana paperiin.
  No seksi on sitten useampi piippuinen Gatlingkivääri. Ampuu yhdeksällä piipulla pyörien. Seksiteollisuus on aseteollisuuden ja huumeteollisuuden jälkeen maailman kolmas mahti. Ei mikään kolmas valtakunta vaan kolmas mahti. Pakko oli painottaa kun teksteistäni ämmälaumat tikulla kaivaa vääriä sanontoja, sanoja ja mielipiteitä naapuriseuran seinän puolella. Mikä siinä on?
  Seksi on taas islamissa luvallista yhdeksän täyttäneen kanssa kuten korkea profeettansa naimisiin meni. Oliko se pedofiliaa? Jos ei ollut niin keksikää uusi nimi. Avioerossa vaimo yleensä oikeuteen osaa viedä pedofilia -syytteen. Naistuomareille se menee läpi helpolla ja mies menettää lapsensa. Saa vielä pari vuotta lusimista valheesta. Suomessa käydään kymmeniä oikeudenkäyntejä tällä asialla vuodessa. Pedofilia on ankara ase ja käyttökelpoinen sana politiikassa, sekä ihmisten hallinnassa.

  1. Näin kirjoittaa nimim. ”robotti-imurisi”. Alkuperäinen kommentti katosi bittiavaruuteen:

   Mauno on taas oikeilla jäljillä, kuten tavallista. Pari lisäystä kuitenkin.
   Putinin puhe seksuaaliasioista oli suora signaali USAn konservatiiveille, jonka poliittinen agenda on suurelta osin tiivistynyt erilaisten seksuaalikysymysten ymrärille. Asioista tietämättömillä ei ole käsitystä, kuinka valtava ja vahva kaikupohja USAsta löytyy Putinin puheelle seksuaali- ja perhearvoista, uskonnosta ja länsimaisen modernin elämän ”rappioilmiöistä”.

   Suomessakin suunnattiin valtava mediahuomio demokraattipuolueen kehittämään salaliittoteoriaan Venäjän vaikutuksesta Trumpiin ja vuoden 2016 vaalitulokseen. Teoria on osoitettu täydeksi hölynpölyksi ja demokraatteihin kytkeytyvän mediakoneiston masinoimaksi propagandakampanjaksi. Täällä ns. Russiagaten on annettu jäädä totuudeksi yleisön mieliin, koska Suomimedia ei korjaa mitään erheelliseksi osoitettua, niin kauan kuin erhe palvelee poliittisen elitin valitsemaa agendaa ja/tai sen liittolaisten julkisuuskuvaa.

   Jokaisen vähänkään asioista perillä olevan pitäisi kyetä näkemään em. sisältö Putinin puheessa ennen kaikkea täysin julkisena pr-työnä tukena, elleipä suoranaisena kädenojennuksena USAn republikaaneille. Rationaalinen toiminta vain ei sovi median ajamaan tarinaan seinähullusta Putinista ja yhtenäisestä länsimaisesta arvoyhteisöstä ja Venäjän vastaisen rintaman rikkumattomuudesta. Se ei myöskään sovi kertomukseen siitä, että Venäjän vaikuttaminen tapahtuu jollain kieroilla ja laajamittaisilla disinformaatioon ja aivopesuun perustuvilla juonilla tietoverkon uumenissa. Näistähän meille voi kertoa vain median valikoimat ”huippuasiantuntijat” vain ”syvällisen” ja ”perusteellisen tutkimustyön” avulla.

   Se, että Putinin puheessa ei voida enää tunnustaa esiintyvän mitään tosiasioita tai rationaalista poliittista vaikuttamista kertoo ennen kaikkea sotapsykoosin syvyydestä, johon media ja poliittinen eliitti on mitä ilmeisemmin täällä vajonnut. Samaan syvyyteen se on vetämässä kansaa noin miljoonalla sotaa käsittelevällä puheenvuorolla päivässä. Tämän ulkopoliittisen ”tieto-” ja propagandapommituksen jälkeen Sanoma Oyn vaalikone on kiinnostunut kuulemaan erittäin ”valistetuilta” kansalaisilta ja poliitikoilta käytännössä vain vastauksen kysymykseen: oletko täydellinen ihmishirviö ja idiootti vai annatko täydellisen tuen mille tahansa eliitin toilailuille ja houreille? Yllättävää, että joillakin ehdokkailla oli pokkaa nostaa reilusti keskisormi pystyyn.

   Ai niin. Ukrainalla ei muuten ole ollut koskaan ydinaseita. Se sinun juhlapaikalle unohtama täydellisesti kryptattu iPhonekaan ei muutu toisen käyttökapulaksi sen takia, että joku sen siellä ottaa käteensä. Siihen projektiin, jossa Moskovan hallinnon Ukrainan maaperälle jääneet ydinaseet kärrättiin pois ja lähinnä kai purettiin, oli USAn vahva tuki ja myös käytännön apu. Näin haluttiin estää ydinaseiden jäämistä poliittisesti epävakaaseen ympäristöön ja mahdollisen korruption välikappaleiksi esimerkiksi laukaisukoodittomista pommeista puretun ydinmateriaalin muodossa. Silloin ennen älykännyköitä oltiin vielä niin tyhmiä, että ydinasekonfliktin riskiä haluttiin pienentää ja aseiden leviämistä estää.

   Minulla olisi parempaakin tekemistä kuin somettaa, mutta tämä maa on nyt niin täynnä valheita, vatulointia ja vedätystä, että ei voi ihan vaitikaan jäädä. Samanlaista touhu on tapahtunut medioituneissa yhteiskunnissa sotien yhteydessä ennenkin. Sosiologille käynnissä oleva prosessi on tavallaan myös ihan kiinnostavaa seurattavaa näin ”livenä”. Huonompi puoli on tietenkin se, että omakin nahka voi palaa jos globaalin ihmisapinalaumamme fraktiot tuhoisine leluineen onnistuvat moraalisessa paatoksessaan menettämään järkensä lopunkin valon ja kyvyn kommunikaatioon toistensa kanssa.

   Tästä huolestuneiden kannattaisi vetää taloudellinen tukensa niiltä medioilta, jotka tätä sotakiihkoa levittävät. Raha tai sen antamisesta kieltäytyminen on nykymaailmassa viesti, joka parhaiten menee perille. Puppua ja tietoa saa ilmaiseksikin.

 6. Mauno on taas oikeilla jäljillä, kuten tavallista. Pari lisäystä kuitenkin.

  Putinin puhe seksuaaliasioista oli suora signaali USAn konservatiiveille, jonka poliittinen agenda on suurelta osin tiivistynyt erilaisten seksuaalikysymysten ymrärille. Asioista tietämättömillä ei ole käsitystä, kuinka valtava ja vahva kaikupohja USAsta löytyy Putinin puheelle seksuaali- ja perhearvoista, uskonnosta ja länsimaisen modernin elämän ”rappioilmiöistä”.

  Suomessakin suunnattiin valtava mediahuomio demokraattipuolueen kehittämään salaliittoteoriaan Venäjän vaikutuksesta Trumpiin ja vuoden 2016 vaalitulokseen. Teoria on osoitettu täydeksi hölynpölyksi ja demokraatteihin kytkeytyvän mediakoneiston masinoimaksi propagandakampanjaksi. Täällä ns. Russiagaten on annettu jäädä totuudeksi yleisön mieliin, koska Suomimedia ei korjaa mitään erheelliseksi osoitettua, niin kauan kuin erhe palvelee poliittisen elitin valitsemaa agendaa ja/tai sen liittolaisten julkisuuskuvaa.

  Jokaisen vähänkään asioista perillä olevan pitäisi kyetä näkemään em. sisältö Putinin puheessa ennen kaikkea täysin julkisena pr-työnä tukena, elleipä suoranaisena kädenojennuksena USAn republikaaneille. Rationaalinen toiminta vain ei sovi median ajamaan tarinaan seinähullusta Putinista ja yhtenäisestä länsimaisesta arvoyhteisöstä ja Venäjän vastaisen rintaman rikkumattomuudesta. Se ei myöskään sovi kertomukseen siitä, että Venäjän vaikuttaminen tapahtuu jollain kieroilla ja laajamittaisilla disinformaatioon ja aivopesuun perustuvilla juonilla tietoverkon uumenissa. Näistähän meille voi kertoa vain median valikoimat ”huippuasiantuntijat” vain ”syvällisen” ja ”perusteellisen tutkimustyön” avulla.

  Se, että Putinin puheessa ei voida enää tunnustaa esiintyvän mitään tosiasioita tai rationaalista poliittista vaikuttamista kertoo ennen kaikkea sotapsykoosin syvyydestä, johon media ja poliittinen eliitti on mitä ilmeisemmin täällä vajonnut. Samaan syvyyteen se on vetämässä kansaa noin miljoonalla sotaa käsittelevällä puheenvuorolla päivässä. Tämän ulkopoliittisen ”tieto-” ja propagandapommituksen jälkeen Sanoma Oyn vaalikone on kiinnostunut kuulemaan erittäin ”valistetuilta” kansalaisilta ja poliitikoilta käytännössä vain vastauksen kysymykseen: oletko täydellinen ihmishirviö ja idiootti vai annatko täydellisen tuen mille tahansa eliitin toilailuille ja houreille? Yllättävää, että joillakin ehdokkailla oli pokkaa nostaa reilusti keskisormi pystyyn.

  Ai niin. Ukrainalla ei muuten ole ollut koskaan ydinaseita. Se sinun juhlapaikalle unohtama täydellisesti kryptattu iPhonekaan ei muutu toisen käyttökapulaksi sen takia, että joku sen siellä ottaa käteensä. Siihen projektiin, jossa Moskovan hallinnon Ukrainan maaperälle jääneet ydinaseet kärrättiin pois ja lähinnä kai purettiin, oli USAn vahva tuki ja myös käytännön apu. Näin haluttiin estää ydinaseiden jäämistä poliittisesti epävakaaseen ympäristöön ja mahdollisen korruption välikappaleiksi esimerkiksi laukaisukoodittomista pommeista puretun ydinmateriaalin muodossa. Silloin ennen älykännyköitä oltiin vielä niin tyhmiä, että ydinasekonfliktin riskiä haluttiin pienentää ja aseiden leviämistä estää.

  Minulla olisi parempaakin tekemistä kuin somettaa, mutta tämä maa on nyt niin täynnä valheita, vatulointia ja vedätystä, että ei voi ihan vaitikaan jäädä. Samanlaista touhu on tapahtunut medioituneissa yhteiskunnissa sotien yhteydessä ennenkin. Sosiologille käynnissä oleva prosessi on tavallaan myös ihan kiinnostavaa seurattavaa näin ”livenä”. Huonompi puoli on tietenkin se, että omakin nahka voi palaa jos globaalin ihmisapinalaumamme fraktiot tuhoisine leluineen onnistuvat moraalisessa paatoksessaan menettämään järkensä lopunkin valon ja kyvyn kommunikaatioon toistensa kanssa.

  Tästä huolestuneiden kannattaisi vetää taloudellinen tukensa niiltä medioilta, jotka tätä sotakiihkoa levittävät. Raha tai sen antamisesta kieltäytyminen on nykymaailmassa viesti, joka parhaiten menee perille. Puppua ja tietoa saa ilmaiseksikin.

 7. Pentagonin tiedottaja Kirby sen sanoi. Ukrainaa aiotaan tuhota viimeiseen mieheen asti, kunhan vaan saadaan samalla heikennettyä Venäjää. Ja tässä Suomi on eturintamassa Niinistön johdolla. Mies teki karsean virheliikkeen.

Vastaa