Berlusconi syyttää Zelenskyä Ukrainan sodasta

Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi ei suostuisi tapaamaan Ukrainan presidentti Volodymir Zelenskiä, jos hän olisi Italian pääministeri, sillä hän pitää Zelenskiä syyllisenä Ukrainan sotaan. ”En koskaan suostuisi puhumaan Zelenskin kanssa, sillä todistamme parhaillaan hänen maansa tuhoa ja siviilien ja sotilaiden teurastusta”, Berlusconi kertoi uutistoimisto Reutersin mukaan Lombardiassa sunnuntaina ollessaan äänestämässä paikallisvaaleissa.

Berlusconi katsoi, että jos Zelenskyi olisi lopettanut hyökkäykset kahta Donbasin itsenäistymään pyrkivää aluetta vastaan, sotaa ei olisi syttynyt. ”Siten tuomitsen hyvin, hyvin negatiivisesti tämän herrasmiehen käytöksen”, Berlusconi lisäsi.

Berlusconi vaati myös Yhdysvaltoja painostamaan Zelenskiä ja lopettamaan aseiden lähettämisen Ukrainaan, mutta hän lupasi runsaasti apua, jos Ukraina suostuisi välittömään tulitaukoon.

Berlusconi, 86, tuli tunnetuksi Venäjän presidentti Vladimir Putinin hyvänä ystävänä. Hän kohahdutti länttä viime syyskuussa todetessaan, että Putin joutui pakotettuna sotaan ja että Putin halusi vaihtaa ”kunnon ihmiset” valtaan Kiovassa. Berlusconin puolue Forza Italia on pääministeri Giorgia Melonin mukana hallituskoalitiosssa.

3 kommenttia julkaisuun “Berlusconi syyttää Zelenskyä Ukrainan sodasta

  1. Silvio Berlusconi on Oikeassa! Myös NATO:n laajenemishalut on voimakkaasti vaikuttaneet Ukrainasodan syntyyn. Politiikkaa pitää AINA arvioida tulosten perusteella, miten maa makaa, miten kansa voi, onko kansa onnellista? Ukrainan presidentti unohti, että hän on oman kansan palvelija, ei aseteollisuuden, eikä USA:n pyrkimysten palvelija. Sama Unohdus on tapahunut myös meidän omille päättäjille ja näyttää että Ukrainan tie, on myös Suomen tie, valitettavasti.

Vastaa