Tsekkidiplomaatti: Yhdysvallat hylkää Ukrainan ja sille tulee loppu

Entinen tšekkidiplomaatti Jaromir Novotny sanoi Rádio Universumin haastattelussa, että Yhdysvallat jättää Ukrainan oman kohtalonsa varaan. Euroopan unioni ei pysty hoitamaan Ukrainaa ilman amerikkalaisia ja Kiovalle tulee loppu. 

Venäjä on muodostanut voittamattoman tandemin Kiinan kanssa”, Novotny sanoi. Hän selitti, että Kiina ei itse ole kiinnostunut Ukrainasta, mutta Kiina on huolissaan Yhdysvaltojen suunnitelmista eliminoida Euroopan kilpailukyky, koska tässä tapauksessa Kiina menettää tärkeän markkina-alueen tavaroilleen.  

Itä-Euroopan maiden käytöstä Novotny kuvaili seuraavasti: ”Olemme tulleet hulluiksi. Haluamme vain olla suurempia amerikkalaisia kuin amerikkalaiset itse.” 

Ukrainan konfliktia arvioidessaan entinen diplomaatti totesi, että Venäjä oli tuhonnut Ukrainan infrastruktuurin. Nyt Kiovan hallitsema Ukraina on täysin riippuvainen Länsi-Euroopasta ja Yhdysvalloista. 

Tämän jälkeen Novotny sanoi, että Yhdysvallat on jo kääntämässä huomionsa Kiinaan ja menettää kiinnostuksensa Eurooppaan. ”Täten Ukraina jätetään kohtalon armoille, koska eurooppalaiset valtiot eivät pysty hoitamaan Ukrainaa ilman amerikkalaisten apua. Jos amerikkalaiset keskittyvät Kiinaan, niin ehkä silloin Ukraina loppuu”, hän lisäsi. 

+++

Vastaa